Предсрочни парламентарни избори 2021 15 юни 2021 2021-06-15 2021-06-15 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdXAxIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--4d0e20a74d7f159dddb704af964d212557b75af5/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20210615_121325.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Любен Дилов: Групата на ГЕРБ ще е най-голямата в следващия парламент

Кандидатите за депутати от листата на ПП ГЕРБ символично поставиха начало на своята кампания в Бургаски избирателен район.

От името на всички свои колеги водачът Любен Дилов посочи като най-важен приоритет това Бургас да стане част от бъдещата „Зелена сделка“.

Ето акцентите от обръщението на г-н Дилов.

Моментната ситуация

В момента имаме необичайна ситуация, в която нямаме президент, а кандидат-президент, няма правителство, което да се занимава с избори, а предизборен щаб на президента. Имаме треперещи чиновници, които се чудят дали няма да станат жертва на поредната национална или локална вендета.

Нямаме парламент, а това повярвайте ми е мечтата на мнозина. Да нямаме парламент.

Различното в тази предизборна кампания

Смятаме да се виждаме с колкото се може повече хора. Не можем да се нарадваме на факта, че вече не трябва да водим кампания по интернет,  а да си говорим с хората и да отговаряме на всякакви въпроси, дори и неудобни.

Най-важното е да продължим започнати неща, които смятаме, че за Бургас са жизнено важни. Защото тази ненормална ситуация заплашва не просто сега да се чувстваме дискомфортно, а години след това.

Най-големият противник на ГЕРБ

Във всяка една област наблюдаваме този феномен, хаоса. Това е нашият най-голям противник, хаосът.

За страха на хората

Бих искал да кажа на всички, които се чувстват застрашени. Най-голямата парламентарна група в следващия парламент ще е групата на ГЕРБ. Вън от съмнение е. Независимо по какъв начин ние ще ги запазим. Сигурно ще е по-трудно от преди, но никой не ни е обещавал да бъде лесно. Не сме се и надявали да е лесно.

Най-важното за Бургас
Има свръх задачи за Бургас и една от тях е Бургас да се появи в „Зелената сделка“ и се надяваме всички парламентарни групи да работим в тази посока.

За изкушението да се ползва етническата карта

Обръщам се към приятелите от ДПС да не се изкушават да играят отново с етническата карта. Има такива наченки. Разбираме ги, защото в 45 Народно събрание те рязко изгубиха любимата си роля на балансьор, по всичко личи, че и в 46 Народно събрание ще я загубят, но не трябва с лека ръка да жертват нещо, което в последните десет години беше много добре градено. С ръка на сърцето си би трябвало да кажат, че българските турци присъстват през последните десет години навсякъде в обществения и в политическия живот. Не само през листите на ДПС, но и на ГЕРБ. Никога не са били повече обгрижвани, никога не е имало повече внимание към техните избиратели. Достатъчно е да се разходите в съответните общини в бургаски избирателен район. Неслучайно в предходната кампания имахме срещи в дух на изключително приятелство. Да, те си гласуват за тяхната партия, ние гласуваме за нашата коалиция. Но е глупаво да загубим постигнатото.

За заплахите от „изчегъртване“

Бих искал да припомня, че нищо добро не е било постигнато с изчегъртване в историята. Сикстинската капела е първо построена, после е изрисувана , а не е изчегъртана. Изчегъртването е проява на изкуство, но от пещерната епоха. Такива образци са останали в пещерата „Магурата“.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

Предсрочни парламентарни избори 2021 ...


Парламентарни избори 2021 ...


ИНИЦИАТОРИТЕ ...