Президентски и парламентарни избори - ноември 2021 26 окт. 2021 2021-10-26 2021-10-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcEI1IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--14d6657a5663578934d1da5b0cc4d4135c469700/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/IMG_0531.JPG

Burgas Reporter Ltd.

Посланията на Лозан Панов и Мария Касимова- Моасе към бургазлии

Стилно, елегантно, спокойно и уважително към всички участници в кандидат-президентската надпревара…Същевременно изпълнени с оптимизъм и вяра във възможностите на българите.

Така звучаха, така се държаха, така и изглеждаха кандидатите за президент и вицепрезидент Лозан Панов и Мария Касимова Моасе по време на срещата си с бургазлии.

Те избраха за това събитие от предизборната си обиколка галерията „Георги Баев“, където изложиха накратко своята представа за институцията „Президентство на Република България“

"Ролята на президента е да открива проблемите, преди те да се стоварят върху обществото" – заяви Лозан Панов.

Пред бургазлии той сподели убеждението си, че в момента хората очакват да чуят стойностен и смислен дебат върху това как ще изглежда България в следващите години, защото в момента тя е разделена и в нея има недоверие към институциите. Ако това не се случи, според кандидата за държавен глава общото усещане сред гражданите ще бъде като за „поредния мач, който всеки вече е гледал“.

Ето защо г-н Панов отправи призив към участниците в предизборната кампания за честен и открит разговор по всяка една от важните теми на деня.

Същевременно той изрази мнението си, че правомощията на президента не трябва да бъдат разширявани до степен, в които държавният глава да има законодателни инициативи, като обвърза несъгласието с това, че институцията и в момента разполага с правото да налага отлагателно вето върху законопроекти и да убеждава народните представители да променят законите.

От своя страна кандидатката за вицепрезидент Мария Касимова – Моасе призна, че усеща огромни очаквания сред хората, понякога дори невъзможни към президентската институция, но тя обвърза създаденото положение с това, че хората са лъгани и ожесточени.

„Работим за това да се осъзнаем като единна нация. Разделението, на което сме жертви, по всякакъв начин води до една вътрешна жестокост, която вярвам, че ние като българи нямаме и тя ни е вменена“ – сподели г-жа Моасе.

Ако бъде избрана от българските граждани за вицепрезидент, тя заяви готовност да помогне в сферата на социалните каузи, културната дипломация и свободата на словото.

купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

 

Коментари

Президентски и парламентарни избори - ноември 2021 ...


ИНИЦИАТОРИТЕ ...


Местни избори 2023 ...