Местни избори 2023 24 окт. 2023 2023-10-24 2023-10-24 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbm1BIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--b91be728ba5176f778a9988f58741f1f58a6f785/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20230926_180905.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Георги Димитров: Никога не губя близостта с хората от община Карнобат

Георги Димитров е кандидат за кмет на община Карнобат. Той ще се яви на изборите на 29 октомври от позициите си човек, който ще бъде оценен за всичко обещано и за всичко свършено през годините. Дни преди вота разговаряме с него за изводите му от предизборните срещи.

Три седмици от предизборната кампания вече изминаха. Започва последната. Дотук какво искаха от вас по време срещите хората от Карнобат и съставните селища?

Хората искат малки неща. За тях са важни нещата около тях. Всички искат по-добри условия за живот. Искат подобрение на инфраструктурата. Социално слабите и хората с увреждания искат да продължим с помощта за тях. Активните и спортуващите искат повече спортни площадки. Всички мечтаем за голяма и модерна спортна зала в Карнобат, но това е засега мечта. Аз обещавам само това, което е във възможностите ни и в рамките на финансовите ресурси, с които разполага общината. Говоря за субсидии, за алтернативни източници, европейски и национални програми, също и собствени средства.

Не си позволявам да обещавам неизпълними неща, защото имам подозрения, че отново ще бъда избран за кмет и после ще трябва да изпълнявам тези „неизпълними“ обещания.

Хората, които са си близки, говорят за неща от бита си. За цяла мозайка от малки проблеми. Това, че споделят с вас тези малки неща, означава ли, че дори след няколко кметски мандата все още ви приемат за близък до тях?

Никога не съм губил тази близост. Днес съм кмет, утре съм си същият Гошо, който вече не е на тази длъжност. Това е целият смисъл от кметуването. За мен разговорите с хората са по-скоро приятелски, отколкото такива между кмет и граждани. Кметът е един администратор, избран да изпълнява желанията и очакванията на хората според възможностите на общината.

Вече имате натрупан административен опит. Би трябвало да знаете проблемите на всички населени места. И въпреки това...успяват ли да ви изненадат хората по места с някакви нови искания, препоръки, с нови предложения за решения?

В никакъв случай не ме изненадват. Хората директно поставят искания и въпроси, които обаче са трудно решими в нашата община.

Хората отново посочват проблемите с водоснабдяването на селата в общината. Това е тежък проблем, но не е по силите на нито една община да се справи самостоятелно. Нерегламентираните сметища също, но справянето с тези сметища преди всичко зависи от всички нас, жителите на общината. Разширяването на спортната база вече споменах, но хората непрекъснато говорят за това. Подобряването на базата в училищата, макар че там мога да кажа, че сме доста напреднали. Всички детски градини в няколко последователни години ги обхванахме по проект „Красива България“ , по други проекти и решихме проблемите. Уви, няма възможност да кандидатстваме по европейски програми за „селските“ училища и за тях се справяме със собствени средства от общинския бюджет, за да предложим добри условия за децата.

Повтарям се, но хората ни поставят въпроси от своя делник, от ежедневието си. И решението на тези случаи зависи от нас като администрация. Не мога да кажа, че са ме изненадали с нови искания.

При нас плановете за бъдещото развитие на общината са утвърдени след широко обществено обсъждане. Нямаше как да кандидатстваме за тези европейски средства, без да обсъдим проектите с хората.

Тези дни си разглеждах брошурата с предизборните обещания, които съм поел през 2019 година. Виждам, че над 90% от тях са изпълнени. А пречиствателната станция в момента е в ход на изпълнение.

Защо е важно да гласуват хората от община Карнобат на 29 октомври?

Аз отлично знам, че един кмет се избира, за да бъде виновен. Кметът е отговорен за всичко, включително и за онова, което не влиза в неговите задължения. Но той трябва да даде отговор на всички въпроси от хората, да търси решения от всички институции, за да изпълни исканията на хората. Не призовавам никого да гласува за мен. Но казвам на хората „ Гласувайте, за да можете после да задавате въпроси и да критикувате своите избраници“

Иначе разликата между мен и моите опоненти се състои в това, че те обещават, а мен хората ме оценяват по свършеното от онова, което съм поел като ангажимент към тях.

 

 

 

Коментари

Местни избори 2023 ...


Президентски и парламентарни избори - ноември 2021 ...


икономика ...