икономика 14 май 2021 2021-05-14 2021-05-14 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcVIwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e19b0360096626551c3301caaf7afabc25353bf9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/Sunny_beach_general_view1_small.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Слънчев бряг открива туристическия сезон на 1 юни

В най-големия курортен комплекс у нас – Слънчев бряг, от 1 юни започват да действат мерките, необходими за безпроблемното протичане на летен туристически сезон 2021.

В тази връзка се въвежда контролен режим на достъп, който ще се осъществява през девет КПП-та. Започват да действат  и мобилни патрули.

Цената за паркирането в „синя зона” ще е 2 лв. на час. Паркоместата са увеличени със 100 и вече са 1100 на брой.

Дейностите по обновяване на инфраструктурата, които се извършват и в момента, включват частична подмяна на настилката на Централна алея, както и във вътрешността на комплекса, нови тротоари и подновяване на асфалтова настилка на улици. Разширява се улицата и се изгражда нов тротоар между хотелите iHotel и Platinum.

Както всяка година продължават дейностите по поддръжка и озеленяване на градинки и зелени площи, дезинфекция и пръскане срещу комари и насекоми. 

„Въпреки кризата в сектора, „Слънчев бряг“ АД се старае да обезпечи по най-добрия възможен начин успешното провеждане на летен туристически сезон 2021 г. в най-големия курортен комплекс в България“, коментира Златко Димитров, изпълнителен директор на дружеството.

Паралелно с дейностите по рехабилитация на инфраструктурата и организация на контролния режим, „Слънчев бряг“ АД съдейства и по осъществяване на логистиката по масовата ваксинация на заетите в хотелиерство и ресторантьорство.

Дружеството беше домакин на среща между ръководството на РЗИ Бургас в лицето на д-р Георги Паздеров и членове на Съюз на собствениците „Слънчев бряг“. От нея стана ясно, че е осигурен „зелен коридор” за ваксинации във viva clinic. Имунизациите ще се извършват всеки ден от 8:00 ч., без събота и неделя. Всички одобрени ваксини са налични и желаещите могат да избират.

 „До момента не сме регистрирали нито една алергична реакция след поставени няколко хиляди дози ваксини“, коментира д-р Станко Чобанов, директор на viva clinic и добави, че голяма част от местно население вече е ваксинирано срещу COVID-19. Осигурени са мобилни екипи за ваксинация, които да посещават хотели и други обекти при заявка в РЗИ Бургас, както и възможност за ваксинация на чужденци, наети в туристическия бранш. За целта те трябва да представят единствено документ за самоличност. 

„Над 80 хотела в Слънчев бряг до момента са заявили желание и изготвили списъци на персонал за ваксинация. Вече има и няколко хотели, членове на Сдружението, които са ваксинирани на 100%, както мениджърски екип, така и заетите служители на всички нива“, обобщава Теодор Пастармаджиев, член на УС на Съюз на собствениците „Слънчев бряг“.

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...