икономика 07 май 2021 2021-05-07 2021-05-07 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbFIwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--135f3752db355d06e896a42c1d582555b26f698d/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/donchozlatev-stikeri.png

Burgas Reporter Ltd.

Младежкият лидер на СДС призова за отмяна на хартиен екостикер

Да бъде отменено въвеждането на хартиения екостикер за технически прегледи на автомобилите призова членът на НИС на СДС Дончо Златев

В писмо до министъра на транспорта Росен Желязков младежкият лидер на партията настоя да бъдат предприети спешни мерки за промяна на Наредба Н-32 за периодичните прегледи за проверка на техническата изправност на пътните превозни средства.

В своя сигнал Дончо Златев изразява възмущението си от това, че основната цел на въвеждането на хартиен екостикер е „визуален контрол“.

„Разберете, г-н Министър, че при над един милиард лева дадени за електронно управление не мога да приема това за аргумент. Ще Ви дам пример с гр. Бургас, където вече втора година е спряно печатането на подобни холограмни стикери за „Синя зона“. Щом една община може да си го позволи и това да не попречи на контролните действия, не виждам причина защо Държавата да не го направи“, възмущава се регионалния представител на СДС за Югоизточна България.

Дончо Златев се позовава и на това, че „Общественият интерес по този казус очевидно е нарушен, защото дори и резултатите от т.н. конкурс за изпълнител са показателни. Една единствена фирма, приближена до депутат от БСП, е участник и печеливш. Така де факто тази фирма ще започне да печата нови и по-скъпи стикери за нещо, което може да бъде спестено на държавния бюджет и на семейния бюджет на стотици хиляди български семейства. В интервюто си по БНТ в началото на годината г-н Рановски (директор на ИААА) обяви, че не очаква поскъпването да бъде повече от 5 лева за гражданите. Месец по-късно пред в. „Труд“ той казва, че увеличението ще бъде 6,80 лв. и то без ДДС. Т.е. увеличението е два пъти в сравнение със старата цена!“

Дончо Златев изчислява, че ако се спести на държавата това ненужно увеличение, може да се закупят близо 50 детски линейки.

Самият той е и инициатор на каузата за закупуване на специализирани детски линейки за всички областни градове .

„Призовавам Ви да предприемете всички необходими действия, за да защитите интереса на стотиците хиляди български граждани, както и този на Държавата. До обявената дата за въвеждането на екостикерите - 12 юли, има достатъчно време, за да се направи ново обществено обсъждане и да се промени Наредбата, било то и от следващо правителство.“, завършва писмото си Дончо Златев.

 

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...