икономика 24 юни 2020 2020-06-24 2020-06-24 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdDluIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--cdee2373046c77bc5478ad525891bbb8b88c1e54/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/b3ada04ba187cca34efbb0c2ae4ade9d.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Състезание за стартиращи компании търси най-добрите идеи в Бургас

Национално състезание за стартиращи компании ще даде шанс на иновативните проекти да бъдат финансирани в първия етап от развитието си.

Фондът за дялови инвестиции Innovation Capital стартира своята дългоочаквана акселераторска програма - XLRadar, която ще подпомага стартъпи.

Предприемачи от цялата страна могат да кандидатстват и да получат шанса да представят своите проекти пред екипа на Фонда и да спечелят инвестиция от 25 000 евро, съобщават от Innovation Capital (Иновейшън Кепитъл).

Състезанието ще се проведе в 5 града - София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново, но е отворено към стартиращи компании от цялата страна. Петимата победители от всеки кръг ще се борят с идеи и бизнеспланове за финансиране от 25 000 евро от Innovation Capital в началния етап на развитието си.

В Бургас срещата с предприемачи и медии започва в 11 часа на 26 юни, петък, а мястото е експоцентър "Флора" в Морската градина. 

Експертите на Innovation Capital ще представят условията за финансиране на компаниите, а кандидатите ще получат обратна връзка за бизнес плановете си. Най-добрите проекти ще бъдат поканени на предприемачески лагери, на които екипът на Фонда, ментори и експерти ще помагат на стартъпите да усъвършенстват своите бизнес модели. Всеки от тези лагери ще завърши с демо ден с презентации на отличилите се екипи, както и на петте победители от състезанието по градове, които ще бъдат допуснати директно до тази фаза. Наградите на демо дните ще включват директна инвестиция от 25,000 евро, покана за участие в програмата XLRadar и редица други възможности за финансиране.

XLRadar e интензивна практическа тримесечна програма, която тества способността на компаниите да се утвърдят като устойчив бизнес. Екипът на Innovation Capital ще следи напредъка на всяка компания и ще предлага наставничество, съвет и други услуги, свързани с предизвикателството на прохождащия бизнес и неговото превръщане в устойчива компания.

"Търсим проекти на хора, които знаят какво правят и очакваме да работим с подготвени и мотивирани основатели. На входа на програмата XLRadar филтрираните кандидати получават 25 000 евро, а ако изпълнят KPI параметрите си, има възможност за инвестиция от още 25 000 евро", обясни управляващият партньор в Innovation Capital Ангел Ангелов.

Компанията, която впечтли екипа на Innovation Capital и спечели в София е "Пукльовците" (The Poppals) с техните дигитални образователни игри, базирани на учебния материал по български език и математика от 1-ви до 4-ти клас. Заедно с героите в играта децата решават различни екологични проблеми като замърсяване на водата и въздуха, разделно събиране на отпадъци, изсичане на горите. Кандидатите в София представиха още проекти за софтуер, който редуцира опашките от пациенти в клиниките, платформа за учене на чужд език, гейминг компания, персонализирани подаръчни книги и други.

В следващите няколко дни съревнованието на идеи, екипи и перспективни бизнеспланове на стартиращите компании ще се проведе още във Варна и Велико Търново.

Националното състезание за стартиращи компании на Innovation Capital в дати:

София - 18 юни

Пловдив - 23 юни

Бургас - 26 юни

Варна - 27 юни

Велико Търново - 29 юни

Предприемачески лагери:

Бургас - 3-5 юли

София - 13-17 юли

Кой може да кандидатства?

Всеки с валидиран мащабируем бизнес проект, независимо от сектора.

Къде може да се кандидатства?

На следната апликационна форма ТУК

Къде мога да прочета повече?

Информация за акселератоската програма и съпътстващите я събития можете да откриете на сайта на фонда ТУК

Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...