региони 09 фев. 2018

Над 8000 кв. м. върху Северния плаж в Слънчев бряг са били застроени в нарушение на стари концесионни договори

Article image
Настоящият наемател на Северния плаж в Слънчев бряг  фирма „Булимпекс“ АД ще направи всичко необходимо,  за да разчисти до началото на лятото над 8000 кв. метра застроена площ върху пясъчната ивица. 

Обектите, които подлежат на демонтиране, са били поставени извън рамките на стар концесионен договор и са били наследени от  сегашните наематели.

Адв. Николай Борисов, представител на фирма Булимпекс АД, която в момента стопанисва плажа, сподели, че образуваният „тунел“ от павилиони по крайбрежната улица не само скрива изгледа към морето пред туристите, но се явява сериозна пречка за изпълнение на договора по  управлението на плажа.

До момента от компанията наемател са разчистили над 190 обекта, а демонтирането на част от тях е било извършено от ползвателите им.

От фирмата са потърсили съдействие от министъра на туризма Николина Ангелкова, за да бъдат проверени и актуализирани кадастралните карти. По този начин изненадващо са били „открити“ четири частни имота, разположени между крайбрежната алея и пясъчната ивица, т.е практически върху плажа.

Павилионите в тези зони се намират в частна собственост и не могат да бъдат отстранени нито от наемателя на плажа нито от държавата.

Новите законни обекти върху Северния плаж ще бъдат разположени едва тогава, когато бъдат изчистени досегашните незаконни постройки – гарантира адв. Борисов.

на снимката - адв. Николай Борисов коментира строгите мерки, които са взети за демонтиране на "наследените" незаконни обекти по Северния плаж