региони 08 фев. 2018

Министърът на туризма изкара на светло недосегаеми имоти в Слънчев бряг

Article image
Държавата събори над 190 павилиона и бараки по крайбрежната алея в Слънчев бряг, но четири имота остават абсолютно недосегаеми.

Г-жа Ангелкова се увери на място, че вече са съборени над 190 обекта, които са били разположени между алеята и пясъчната ивица на плаж „Северен“.

Демонтирането продължава и в момента.

Държавата обаче е безсилна да предприеме каквито и да е било мерки срещу „четирите джоба“ с павилиони, защото те са законни.

Според министър Ангелкова обособяването  на четирите частни имота върху тази изцяло държавна територия е било узаконено преди десетина години и за да се промени ситуацията, с необходими промени в законите и подзаконовите актове.

В настоящото заварено положение терените могат единствено да бъдат отчуждени или държавата да ги закупи обратно от частните собственици, за да бъдат премахнати обектите върху тях.

Въпреки трудната ситуация министър Ангелкова отново обеща, че през това лято крайбрежната алея в Слънчев бряг няма да бъде повече тесен и мръсен тунел от бараки, а зона където туристите за пръв път от 15 години ще могат да виждат  морето, докато се разхождат.

В източната част на алеята ще бъдат разполагани павилиони с уеднаквена визия и стандарт.В западната и част обаче обектите се позиционират в имоти на частни собственици и единствено те решават как да изглеждат постройките.

Със сигурност обаче през лятото на 2018 год. нито един собственик на павилион няма да може да изкарва стоката си извън своя обект върху навеси или щендери, защото това ще бъде санкционирано.

По отношение на проблема с недосегаемите "джобове" с павилиони министър Ангелкова гарантира, че ще търси решение още на предстоящата среща с кмета на община Несебър.