региони 07 фев. 2018

Представители на малкия и среден бизнес ще събират подписи срещу „Зелената зона" за паркиране в Бургас

Article image
Представители на малкия и среден бизнес  в Бургас подготвят подписка, с която ще настояват да отпадне „зелената зона“ за паркиране край Северния плаж.

За предстоящата акция на предприемачите предупреди председателят на комисията по туризъм Живко Табаков. Той изрази готовност да входира за разглеждане в общинския съвет исканията на бизнеса.

Табаков също ще настоява да отпадне „зелената зона“  в Морската градина през уикенда. Според него въвеждането на  точно този режим на платено паркиране през почивните дни е предпоставка за неравнопоставеност между бизнеса на Северния плаж и този на Централния, където в събота и неделя "синя зона" не се заплаща. 

Намеренията на общинския съветник е да потърси подкрепа от колегите си в общинския съвет за ревизия на Наредбата за преместваемите обекти.

За целта Живко Табаков е отправил покана за среща в Комисията по туризъм представителите на малкия и средния бизнес в града, за да бъдат чути техните искания и предложения.

„Лично аз имам позиция и тя е, че има едни фирми, които са се окопали във власт и години наред получават апетитни търговски обекти на територията на Община Бургас. Тази практика трябва да бъде прекратена” коментира  общинският председател на ДБГ