икономика 09 ян. 2018

Тази година ще бъде изградена Фаза 2 на Индустриалния парк в Бургас

Article image
„Изчерпването на капацитета на индустриалните зони в Бургас наложи да се търсят нови производствени терени. Затова през 2018 г. стартира ФАЗА 2 на Индустриалния парк.”, заяви кметът Димитър Николов по време на представянето на Бюджет 2018.

На територия от 600 декара в Южна промишлена зона в Бургас ще бъдат обособени парцели от 20 до 160 дка. Това ще  даде възможност да се търсят големи инвеститори. За изграждането до момента в местния бюджет са заделени 3 млн. лв. 

„През изминалата година бяха изпълнени ключови инфраструктурни проекти за Бургас, какъвто е изграждането на ул. "Крайезерна". Така е осигурена пряка връзка между Индустриален и логистичен парк - Бургас фаза 1 и фаза 2 с магистрала Тракия.”, обясни градоначалникът.

Индустриалният парк в Българово е другата зона, където ще бъдат вложени средства за изграждане на инфраструктура. Общата площ на зоната е 110 дка, като към момента 50% от капацитета й е запълнен. Закупени са терени от 5 компании - италиански производител на детайли за обувната промишленост, търговско-сервизни бази за земеделска техника, производство на ВИК продукти за канализационни мрежи, складова база за земеделска продукция.