региони 10 дек. 2017

Нов график за движението на влаковете влиза в сила от днес

Article image
Новият график за движение на влаковете влиза в сила от 10 декември. От БДЖ обявиха, че в повечето региони на страната се запазва досега действащият график за движение.

Новата транспортна схема за движението на бързите и пътническите влакове както винаги е съгласувана от националния железопътен превозвач с областните и общинските администрации по места. 

Голяма част от направените промени в новия График за движение на влаковете са съобразени с постъпили предложения тяхна страна. Друга част от промените са свързани с обосновани искания на редовни клиенти, а трети – с повишаване рентабилността на превозите и ефективното използване на наличния подвижен състав.

През 2018 год. превозът на пътници ще се извършва с общо 583 влака, от които: 18 международни бързи влака (като 4 от тях ще се движат само през летния сезон), 77 бързи влака (три, от които ще се движат само в работни дни), 143 пътнически влака и 345 крайградски пътнически влака.

Предвидено е движението на влаковете в участъците с най-голям брой пътници в работните дни да се осъществява на по-чести интервали

Подробна информация за новия график за движение на влаковете клиентите на „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД могат да получат от служителите на гишета „Информация” и билетните каси във всички железопътни бюра и гари в страната, на националния информационен телефон 0700 10 200 или от електронния пътеводител на официалната интернет страница на дружеството: www.bdz.bg.