http://AutoDoc.BG
икономика 29 ноем. 2017

Посланикът на Азербайджан и областният управител на Бургас с идеи за общи проекти

Article image
Областният управител на Бургас Вълчо Чолаков се срещна с д-р Наргиз Гурбанова, извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България.

Двамата обсъдиха възможностите за провеждане на съвместни инициативи в сферата на туризма, висшето образование, културата и бъдещите инвестиции.

Чолаков запозна своя гост с икономическия и туристически потенциал на област Бургас. Губернаторът изрази готовност за участие в събития, които биха развили и задълбочили двустранните икономически и културни взаимоотношения между двете страни. 

От своя страна Н. Пр. д-р Наргиз Гурбанова подчерта  традиционно добрите отношения между България и Азербайджан в различни сфери - на образованието, спорта  и туризма. По думите ѝ през 2016 г. българските курорти са били посетени от 16 хиляди туристи от Азербайджан, което нарежда страната ни сред предпочитаните дестинации. 

По време на срещата беше поставен акцент  върху бъдещи стратегически международни проекти, по които двете страни биха могли да си партнират  - в области като енергетика, туризъм, транспорт и култура.