икономика 14 ноем. 2017

Общи круизни маршрути ще скрепяват българо-руските отношения

Article image
Общи ĸpyизни мapшpyти в Чepнo мope ще скрепяват българо-руските отношения в туризма.

Това беше една от основните теми, които обсъждаха министърът на туризма Николина Ангелкова и Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм в Русия. 

По думите на министър Ангелкова предстои да се подпише програма за сътрудничество 2018-2020 година, чрез която идеята за круизните пътувания да бъде доразработена. 

На изложението Интурмаркет, което ще се проведе през март 2018 г. в Москва, ще бъде организирана кръгла маса с основен фокус върху различните видове туризъм в България.

„Ще представим пред руската публика възможностите за СПА и балнеотуризъм, кулинарен, винен, детски и други видове възможности за отдих в България.”, обясни министърът на туризма.

Министър Ангелкова и ръководителят на руския туризъм Сафонов обсъдиха и възможността за организиране на кръгла маса, на която да бъде представен потенциалът за обмен на опит между двете страни в сферата на образованието. 

Двамата се обединиха около идеята, че трябва се утвърди и развие практиката за обмен на студенти между Русия и България с цел да се повиши качеството на образованието им.