различно 25 окт. 2017 2017-10-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcmxFIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--48d94304d5c15ca30a41427ac3835076b361e9bf/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_29302.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Марс в знаците - Що е то? (Част 2)

В предишната ни среща говорихме за планетата Марс и отражението ѝ в рождена карта. (може да прочетете ТУК).

В най-чист вид Марс може да се види при спортистите, военните или в ситуации на силен гняв. Силната енергия от Марс -това е желанието за съревнование, конкуренция и лидерство

 За да добиете по-ясна представа за енергията на Марс в различните 12 зодиакални знака, нека си представим следната ситуация:  Започнали сте нова работа. Вашият пръв работен ден е бил в петък. Но днес вече е събота и сте на сплотяващ колектива тиймбилдинг в с. Куртово Конаре. Логично Вие не познавате никого от фирмата. Нямате никакви впечатления за присъстващите. По програма, доколкото Ви е известно, на тиймбилдинга ще има състезание по пейнтбол и оригами, където ще се тества търпението, концентрацията и вниманието към детайла…

А сега вече се намирате на паркинга пред хотел „Росна китка”, заедно с още 12 човека, и слушате инструкциите по безопасност за играта пейнтбол. Инструкторът с блясък в очите съобщава, че целта на тази игра е да развие приятелската конкуренция, мотивацията в екипа, тактическата отборна мисъл. Наблюдавайте как някои колеги ще получат възможност да покажат лидерските си качества. 

Само при споменаването на правилата виждате как няколко човека вече са силно надъхани. Всяка реакция на конкретния волеви тип е  много добре описана от положението на Марс в рождената картата. Какво искам да кажа:

„Огненият” Марс се включва веднага в играта. Тук никой от тримата колеги няма нужда от допълнително побутване. Те имат цел и техният Марс вече е активиран.

Но какво прави човекът с Марс в Овен? Вижте го, той вече се е отправил към площадката на стрелбището. Дори започва да се облича с предпазния екип. А инструктажът още не е приключил! Този човек не обича да получава заповеди. Неговата вродена първична реакция е: препятствието трябва да падне от първият удар. Логично, с подобни действия той активно въздейства на околните. Този колега до края на играта ще бъде с най-много точни попадения. За него най-важното е неговия отбор да е на първо място и лично той да държи купата в ръцете си.  Но, когато започнат заниманията по Оригами, той ще накъса и смачка хартията, защото при него липсва търпение и дисциплина. Тази личност е по силовите действия.

А Човекът с Марс в Лъв е този, които вече е събрал своя отбор и всички дружно се насочват към площадката. Тук вече се обсъждат тактиките как да се спечели играта. За да задържи вниманието на отбора, човекът с Марс в Лъв разказва вицове и използва разни забавни случки. Този човек е невъзможно да действа тихо или пази, Боже, да остане незабележим на заден план. Всичко, което направи, трябва да се чуе и разбере от всеки във фирмата. Той трябва да е в първите редици, за да бъде видян и аплодиран от всеки, дори от портиера Груйо. Логично този човек бързо заема лидерска позиция, къде формално или пък неформално. Ако искаш да го ядосаш, започни да го наставляваш и коригираш. 

Човекът с Марс в Стрелец
действа с голям замах и лесно ентусиазира хората около себе си. Това е рицарят без доспехи във фирмата. Той винаги се бори за справедливостта. Понеже има енергия в изобилие, се занимава с няколко неща едновременно, с което често влиза в невероятни приключения – той е авантюрист. Сега виси на едно дърво и се изживява като Рамбо.

„Земният” Марс няма такава бърза скорост на включване в играта като при огнените си колеги. На състезанието няма да блесне с умения (с изключение на човека с Марс в Козирог), но общото между трите личности е, че са много търпеливи. Затова в частта по Оригами ще покажат завидни умения да лепят, да изрязват. А щом имат цел, са много устойчиви, докато не постигнат желания резултат.

Човекът с Марс в Телец няма да прояви инициатива в нито една от игрите. Това е най-спокойният човек от фирмата. Тази личност няма да я видим ядосана или изнервена за нищо. Но ако организаторите се забавят със закуската, обяда, вечерята или не се спазят уговорените почивки, ще видите разярен Бик в действие. Много бързо може да се включи в конкретните състезания ако види, че има материална полза от това. Например, ако за отбора победител има торта или финансова премия накрая на месеца. При сериозна мотивация може да подобри и световен рекорд в конкретното състезание, но за „тиквени” медали няма да се напъва.

Човекът с Марс в Дева вече е проучил много внимателно всички правила в игрите. Сега зорко следи за тяхното спазване, както от колегите, така и от организаторите. На състезанието по пейнтбол това ще е човекът с най-точните и прецизирани попадения. Логично ще е и участникът с най-малко изстрели. Ако се загледаме в неговата стрелба, можем да напишем ръководство. За този човек всеки детайл е много важен. На частта по Оригами ще го видите да разваля и оправя фигурките на всички от неговия отбор, защото трябва да са перфектни. Тук всяка постъпка е строго дисциплинирана и добре обмислена. В тази личност няма да откриете никаква импулсивност. 

А кой е човекът с Марс в Козирог? Огледайте се внимателно на площадката. Това е човекът с отсечените действия като на Робокоп. Той притежава нечовешки умения да контролира всички емоционални изблици. Спазвайки правилата! Тук всичко е добре планирано, няма да видите излишни действия или хабене на изстрели, като например да стреля в тъмното. Всичко е високо ефективно, като и резултатът винаги трябва да е висок. Най-важен е авторитетът! Неговата битка винаги е за социално положение и престиж!

„Въздушният” Марс се включва бързо. Обича да действа съвместно с някого (особено Марс във Везни) За тези колеги трябва да внимаваме да им е интересно, защото бързо губят търпение.

Много лесно можете да откриете кой е човекът с Марс в Близнаци. Е как кой? Това е онзи, който стреля из зад укритие и говори по телефона. Спокойно! Щом стреля, това означава, че все още е силно запален отборът му да победи. Обаче ако по телефона чуе по-добра и интересна оферта, бързо ще го видите да напуска игрището. Някой от вас ще го обвинят ,че е непостоянен и несериозен. Но замислете се: всичко зависи от гледната точка. Ако остане или се върне за следващото състезание, ще видите какъв виртуоз е с пръстите. Неговите Оригами ще са изваяни същински произведения на изкуството.

Човекът с Марс във Везни
е най-нерешителният на площадката. Забележете как седи и дълго време обмисля кога да стреля. Ето, готов е! Но целта му вече е сменила положението. Нищо, продължава да обмисля. „Ами ако колега му се разсърди, че го е застрелял???”… Това е г-н/г-жа  Деликатност във фирмата. Винаги се стреми да установи равновесие на силите. Тук всяко действие е добре структурирано и няма да откриете необмислени и импулсивни действия..

А кой е човекът с Марс във Водолей? Огледайте се внимателно! Видяхте ли го? Това е този, който е направил някаква рационализация в метода си на стрелба и поваля мишените си една след друга. Всяко негово действие е много ексцентрично, защото изобщо не се вълнува от последствията или реакциите на другите. Това е човекът във фирмата с революционен дух. Чрез своите действия той бързо успява да покаже на ръководството във фирмата нуждите от промени, които ще са полезни за колектива.  

„Водният” Марсима нужда от време, за да се включи в играта и задължително да усети емоционална подкрепа (без Марс в Скорпион)

Човекът с Марс в Рак не обича съревнование и конкуренция. Той има силата да се сражава само ако трябва да защити някой. Затова по всяка вероятност сега прикрива с изстрели някой колега от неговия отбор при бъдещата атака. Възможно е по средата на играта да напусне площадката, защото се е обидил на някого или се е сблъскал с агресията на околните и е решил да се оттегли. Обаче ако някой заплаши негов близък човек, е способен да сломи всеки противник, колкото и „огнен” да е. Тогава ще видите как ври водата.

Човекът с Марс в Скорпион - това е стратегът на фирмата. Всяко негово действие е добре обмислено и своевременно, защото лесно вижда слабите места на противника, благодарение на силната си интуиция. Сега е събрал няколко човека от неговия отбор и с тактически действия лесно отстранява опонентите си в играта.  Той обича да рискува. 

Човекът с Марс в Риби –
тук действията са силно емоционално мотивирани. В случая неговият отбор трябва да е пръв. Действа в играта посредством интуицията си. Той не обича да е директен и да наранява хората и затова предпочита обиколните пътища. Борбата не е негов идеал, трудно показва и освобождава гнева си. Неговият мотив е да облекчи болката и страданието на другите. Затова и сега търчи като медицинска сестра да успокоява човека с Лъв, който е бил ранен в играта.

Сега  добихте представа какво показва положението на Марс във всеки зодиакален знак. Когато професионален астролог прави личен анализ, той никога не взема под внимание само положението в зодиакален знак на планета Марс в рождената карта на човека. Професионалистът взима под внимание и редица други важни конфигурации - положението на планета в дом, Марс кой дом управлява, какви аспекти прави, кой е господарят на дома и т.н.Планетите, които са в точни аспекти с Марс, оцветяват начина, по който изразяваме своя боен дух и отразяват наши качества, които могат да помогнат или да ни попречат при преследването на целите. Това са много важни детайли и акцент, които ни правят различни и уникални като личности. 
 
“- Но аз нищо не разбрах, какъв е този дом? Какво означава аспект? Какво означава господар на дома? Кой дом управлява? Нищо не разбрах!!!”

Спокойно, тези неща ще ги уточня в някои от следващите ни срещи. 

А сега ви пожелавам щастлива и по-малко дъждовна седмица 
Лично ваш астролог –инж. Николина Пейчева
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...