икономика 17 юни 2017

Аутсорсинг индустрията възнагради усилията и иницативите на Бургас

Article image
Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) наградиха фирми от сектора на изнесените услуги и ИТ сектора, инвеститорите и местните власти. 

Във второто издание на Innovations, Technology & Sourcing Awards , провело се в Бургас, отличия бяха дадени в 10 категории - 4 основни за технологичния сектор и 2 обединяващи усилията на свързани бизнеси, местни власти и университети.

Международното жури присъди първа награда за доставчик на аутсорсинг услуги на Bulpros. Второ място в престижната категория грабна Sutherland, а третото Telus International.

Призът за „Софтуерна компания на годината“ бе отреден на Programista. 

В категориите  „ИТ проект на годината“ и „ИТ продукт на годината“ за победители бяха избрани Lirex и coBuilder. 

„Технологичен работодател на годината“ е Scale Focus.

Най-иновативна технологична компания на 2016 година е Bulpros. 

За „Стартираща компания на годината“ бе обявенаSirma Medical Systems

Център за споделени на услуги на годината във второто издание на българските хайтек награди стана Cargill.

В категорията, която отдава специално внимание на един от основните фактори за развитие на технологичния сектор – партньорството и осигуряването на най-добри условия за растеж на сектора – бе отличена София. За „Технологичен град на годината“ гласуваха членовете на БАА и БАСКОМ, обединяващи над 120 водещи хайтек компании. Бургас за втора поредна година грабва специална награда. На официалната церемония Innovations, Technology & Sourcing Awards той бе определен като „Най-динамично развиващ се технологичен град на годината“.

Варна спечели специалната награда „Технологичен град с най-голям потенциал за растеж в сектора“.

Качествените и съобразени с изискванията на сектора бизнес сгради бяха отличени в категорията „Технологична бизнес сграда  на годината“, като призът бе присъден на Sofia Airport Center. На второ място се нарежда Smart Centerна „Планекс“, а на трето European Trade Center.