икономика 15 юни 2017

Шведският бизнес е разкрил у нас около 8500 работни места

Article image
Около 8500 работни места са били създадени в България благодарение на шведските инвестиции у нас. Данните бяха оповестени по време на срещата между министъра на икономиката Емил Караниколов и посланичката на Швеция Н.Пр. Луиз Бергхолм.
Дипломатът обяви и намерението на 74 % от шведските инвеститори да разширят бизнеса си в България. 
 
В момента в Швеция се провежда проучване на нагласите на  шведските бизнесмени по отношение на инвестиционния климат и условията за правене на бизнес в България. 
 
Първоначалните резултати показват, че голяма част от инвеститорите ще разширят дейността си. Същевременно шведските предприемачи дават изключително положителни референции за бизнес климата в страната ни.
 
Министър Караниколов и шведският посланик постигнаха договореност да се направи бизнес форум, след края на лятото, на който да бъдат оповестени пред представители на правителството и на малкия и средния бизнес резултатите от направения анализ. 
 
Нарастващата шведска икономическа и инвестиционна активност у нас намира доказателство и в Бургас. В средата на лятото Volvo Trucks ще разкрият нова сервизна база на територията на местната индустриална зона. Инвестицията на компанията е в размер на 1 660 000 лв