икономика 08 юни 2017

Южна Корея с Почетно консулство в Бургас

Article image
Бизнесменът Йосиф Спиридонов ще бъде назначен за почетен консул на Южна Корея в Бургас. Информацията съобщи посланикът на азиатската държава у нас Н.Пр. ШИН Бунам, който се срещна с кмета Димитър Николов.

"Откриването на почетно консулство на Южна Корея е добър знак за задълбочаване на приятелските взаимоотношения и бизнес контакти", заяви по време на срещата градоначалникът.

Посланик ШИН, заедно с 10- членна делегация, взе участие в българо-корейски форум на тема "Споделяне на добър управленски опит за устойчиво развитие" в Бургас.

 В конференцията се включиха още зам.-областният управител  проф.Севдалина Турманова, зам.-кметът Красимир Стойчев, ректорът на университет "Проф. д-р А. Златаров" проф. Магдалена Миткова,  зам. ректорът на БСУ проф. Милен Балтов, зам.-ректорът на Университет "Проф. А. Златаров" Валентин Ненов,професори и  изследователи от водещи корейски университети, представители на бизнеса .

Целта на срещата беще да се задълбочи академичното сътрудничество между двете държави и да се създадат съвместни учебни програми. Беше обсъдена и идеята за създаването на канал за обмен на високо равнище между двете страни и на нов двустранен бизнес модел.

" Убеден съм,че форумът ще даде свеж тласък на регионалното развитие и сътрудничеството, които ще бъдат подпомогнат в бъдеще от почетния консул на Корея в Бургас", заяви в края на визитата си в Бургас посланик ШИН.

Кметът Димитър Николов и чуждестранните гости имаха възможност да се насладят на впечатляващият пърформанс на популярната корейска група "Норъм Мачи" в Летния театър.