икономика 08 фев. 2017 2017-02-08 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcXRYIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a1a3e055ee65cd76f77fd6a835cbe42a84c7e82c/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26765.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кои са приоритетите на служебния министър на туризма?

„За мен е важно нормалното протичане на предстоящия летен сезон и ще работим в посока намаляване броя на неохраняемите плажове.”, заяви служебният министър на туризма Стела Балтова по време на първата пресконференция, която тя даде. 

По думите й към момента са отдадени на концесия 49 морски плажа. За пет предстои да бъдат подписани договори, а за три има подадени жалби - „Поморие – Централен“, „Бургас – Север“ и Къмпинг „Нестинарка. 

Министър Балтова утночни, че за шест плажа няма да могат да бъдат проведени процедури за концесии. Там вероятно ще се върви към подготовката на търгове за отдаване под наем. Става въпрос за „Кранево – Централен“, „Варна – Централен“, Къмпинг „Юг“, Св. Влас – болница, Ахтопол – Север, Росенец – Север.

Приоритети в работата на служебното правителство ще бъдат подобряване качеството на административното обслужване в туризма, националната туристическа реклама и международно сътрудничество. 

Сред другите задачи, по които ще се работи, е системата за единна туристическа информация. За нея има отворена обществена поръчка, която се обжалва в КЗК.

В рамките на правомощията на служебния министър ще се работи и по промените в Закона за туризма, които се отнасят до предложението за въвеждане на гаранционен фонд паралелно със застраховането. Министър Балтова съобщи, че на среща с бизнеса е било постигнато съгласие през следващите няколко месеца да се търси балансирано решение по този въпрос, което впоследствие да се предложи за промени в Закона.

До две седмици ще бъде свикан междуведомствен съвет за кадрите в туризма. 

„Подобряването на качеството на туристическата услуга е изключително важно за сектора, като за целта трябват професионално подготвени кадри.”, заяви министър Балтова. 

Тя си е поставила за цел успешното изпълнение на националната туристическа реклама и представянето на България на предстоящите най-големи международни туристически изложения - ITB в Берлин, две в Москва и едно в Киев. 
Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...