икономика 25 ян. 2017 2017-01-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdE02IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--475824be323fe11bd63769a0e968f4d7cc472a29/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_26612.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Кметът на община Айтос Васил Едрев: Айтозлии ще решат какво да правим със старите казарми

Буквално в последните си часове правителството на премиера Бойко Борисов взе решение да прехвърли собствеността върху казармите от бившата Танкова бригада на община Айтос. Ето и първият коментар на кмета Васил Едрев.

Звучи малко в стил „Не е за вярване”, но получихте собствеността върху казармите на бившата Танкова бригада...какво възнамерявате да правите с този нов актив?

Това е един терен, за който ще направим подробен устройствен план. Преди всичко ще се съобразим с това от какво има нужда град Айтос. Ще проведем обществено обсъждане с гражданите. Вероятно ще има един хубав комплекс с жилища, с търговски центрове, с МОЛ-ове и други неща. Нещо като зона за комплексно обслужване на този парцел.

За парцела в града или и за парцела извън града става въпрос?

Не, само за този в града, до Автогарата.

От колко години община Айтос се стреми да получи собствеността върху старите казарми?

Не мога да ви кажа с точност, защото документите не са пред мен, но най-малко от 15 години. 

Добре...днес желанието ви беше удовлетворено. Приемате ли разработването и развитието на тези терени като много голямо предизвикателство пред вас като кмет и пред вашия екип. Айтозлии ще искат там да се случи най-доброто...

Абсолютно е така. Много голямо предизвикателство е за нас, за администрацията, към екипа ми. Решението какво ще се случи с бившите казарми ще бъде взето от айтозлии, от хората от общината.  Ще се съобразим с техните искания. Ще проектираме, ще разделим парцелите и ще предложим всичко на обсъждане, така че да стане един много хубав комплекс в центъра на града.

Смятате ли, че ще бъдете по-добър стопанин от досегашния?

Ще се опитаме. Щом искаме казармите, значи ще направим всичко възможно да постигнем нещо по-добро.

Премиерът Борисов  по време на посещението си в Айтос преди дни така между другото каза, че собствеността върху казармите ще бъде прехвърлена на общината. При условие, че за това се говори от години и нищо не е ставало, тогава приехте ли тези думи на сериозно и вярвахте ли, че ще стане толкова бързо?

Вярвах абсолютно. Бях убеден в думите на премиера и вярвах, че ще се случи, защото цялата документация беше подготвена и беше нужно само едно решение на Министерски съвет.

Честито тогава.

Благодаря.

 
Коментари

икономика ...


Местни избори 2023 ...


политика ...