различно 23 авг. 2016 2016-08-23 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbHNyIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--14be598af48e97ef5a1fddb23a8c2d6f319be3dd/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_897.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Членове на Фейсбук група си дадоха среща в Бургас

Десетки бургазлии, живеещи у нас и в чужбина, се събраха този уикенд в черноморския град, за да се запознаят и забавляват заедно. 

Всички те са членове на Фейсбук групата "Обичам Бургас" и повечето от тях досега не се познаваха лично. 

Един от инициаторите на сбирката е бургазлийката Таня Капитанска. Тя посрещна всички гости в народна носия и по стар български обичай с хляб и сол. Таня Капитанска също е от хората, които живеят зад граница, и подобни срещи за нея са възможност да се срещне с приятели. 

Групата "Обичам Бургас" е създадена преди три години и вече има над 12 000 последователи, казва нейният администратор Христо Терзиев. Профилът на хората в нея е пъстър. Сред тях има лекари, юристи, инженери, архитекти и др. Обединява ги това, че Бургас е любимият им град и се интересуват от всичко, което се случва в него. 

Кметът Димитър Николов изпрати поздравителен адрес до общността. 

"Скъпи бургазлии! Приемете моите поздравления за прекрасната инициатива, с която показвате привързаността си към Бургас. Днес не само в нашия град, но и по света, има много хора, за които "Александровска", "Богориди" "Тройката", Часовника, остров Света Анастасия и Морската градина са любими места. Именно фейсбук групата "Обичам Бургас" е прозорецът, през който всеки може да надникне към тях, без значение къде се намира.

Благодаря на всички, които поддържат страницата и публикуват хубави снимки и новини за града ни.

Бургас винаги ще бъде фарът, който ще Ви напомня къде е най-сигурният пристан за човека - неговото родно и любимо място.

В качеството си на кмет на Бургас Ви уверявам, че ще продължавам да работя за развитието на нашия град, така че името му навсякъде по света да се споменава с гордост и чест", написа в приветствието си към последователите на групата кметът Николов.

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...