различно 22 авг. 2016 2016-08-22 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Отличиха Архитектурното бюро в Бургас с Европейска награда

Архитектурно Бюро "Декор Дизайн - Архитекти Бурулянови" от Бургас бяха отличени със сребърна Европейска награда в категорията INTERNATIONAL - EUROPE.

Това е признание за най-добра екологична практика, разбиране на зелената и устойчива архитектура и най-вече иновативност. Наградата идва като резултат от доброто взаимодействие между Бюрото и Община Бургас при реализацията на проектите за първата в България соларна пейка - "Business Egg", изнесените информационни офиси, познати като "Соларните дървета" (реализирани по проект FIESTA), и най-вече за сградата на експозиционен център "Флора", построена със средства от финансовия инструмент JESSICA, която се превърна в градска забележителност и спечели както много награди, така и симпатиите на бургазлии и гости на града.
талантливите архитекти архитекти Бурулянови
"Много сме щастливи, че трудът, постоянството ни и желанието за иновации в практиката дават резултат и сме оценени по достойнство, рамо до рамо с лидерите в професията на европейско и световно ниво", коментираха архитекти Бурулянови, които колегиално пожелават още такива успехи на Българската Архитектурна Гилдия.

Наградите за градска среда и архитектурно наследство бяха връчени на 8 август в The Crystal - Royal Victoria Docks в Лондон. Самата сграда, домакин на събитието - Кристалът, е призната за една от най-устойчивите в света и е пример за иновативна архитектура.

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...