различно 22 авг. 2016 2016-08-22 2016-12-07

Burgas Reporter Ltd.

Георги Николчев: Базовите цени за чадъри и шезлонги предопределят посещаемостта на плажовете

Базови цени за чадъри и шезлонги по българското Черноморие трябваше отдавна да се въведат, защото това донякъде предопределя посещаемостта на плажовете.

Това коментира за Бургаски репортер Георги Николчев, председател на Асоциацията на собствениците в туризма. 

Припомняме ви, че от следващия летен сезон Министерството на туризма смята да въведе базисна цена от 2 до 4 лв. за чадър и шезлонг, като изискването ще бъде заложено във всички процедури за отдаване на концесия на морски плажове. Това предвиждат промените в  Методиката за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове.

„Ние констатираме, че на една голяма част от плажовете, които са посещаеми, цените са много високи. Шезлонгите и чадърите стоят празни, докато свободната зона е препълнена, което показва, че тази целева политика не е правилна“, коментира още Георги Николчев.

По думите му именно високите цени са сред основните причини българите  да се изнасят да почиват в Гърция. А това са доста сериозни пари, които се остават там, вместо да се инвестират в туризма по родното Черноморие.

„Смятам, че нашите плажове не са никак по-лоши от гръцките, нито от останалите европейски плажове, и въвеждането на базисна цена ще накара повече българи да почиват отново в своята родина“, допълни той. 

 
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...