различно 05 авг. 2016 2016-08-05 2020-03-23 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaVFxIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--deee8b83835ca7fbade990ca7c229af9ce1d85f8/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_545.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Край на „шока” и „ужаса” във Facebook

Facebook обяви, че вече ще наказва статиите с бомбастични заглавия. 

Социалната мрежа променя алгоритъма си и вече ще показва все по-рядко статии със сензационни заглавия, особено ако в текста информацията е подвеждаща, съобщава в. The New York Times.

Промяната вече е активирана в News Feed. Компанията е избрала определени типове заглавия, които е определила като повеждащи и написани единствено с цел да накарат потребителя да кликне на тях.

Това са заглавия от типа "Няма да повярвате какво се случи, когато тя му се обади", "Бях шокиран, когато научих този лесен метод за отслабване", “Шок” и всякакви подобни творения, които се оказват истинска „боза”, когато човек реши да прочете текста под тях. 

"Искаме създателите на съдържание да публикуват материали, които интересуват хората. Смятаме, че хората се интересуват от много по-директни и конкретни заглавия", коментира Адам Мосери, вицепрезидент на отдела за продуктов мениджмънт на News Feed.

Компанията е обучавала новия алгоритъм няколко месеца. Той извършва доста задълбочен анализ на всяко заглавие, включително и на сайта, който го публикува. В това число влизат дори посещенията на сайта, откъде идват, как и т.н. По този начин алгоритъмът преценява кога даден сайт публикува сериозна информация, но по изключение е публикувал статия с подобно заглавие или тенденциозно разчита на този стил.

Надеждата на Facebook е да откаже повечето сайтове, които разчитат на социалната мрежа за своя трафик, като целенасочено подвеждат потребителите със заглавията. Всъщност, тази "мода" се появи именно с увеличаването на популярността на Facebook. Все повече сайтове започнаха да се борят за вниманието на потребителите и се оказа, че бомбастичните и неясни заглавия са най-харесвани.

Те се превърнаха почти в стандарт за много сайтове, които започнаха да ги използват дори и за прогнозата за времето. Сега социалната мрежа иска да сложи край на тази практика и да върне на мода по-качествените и коректни заглавия.

Източник: dnevnik.bg

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...