различно 19 май 2023 2023-05-19 2023-05-19 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcGQvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--371ea98c847251588bfc5a5c204aa20af77416ee/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/sedmodnev.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ерген, мома, Лицето, еврокомисар и личности влезли в един кабинет

Попитах изкуствения интелект дали държавата ни в състояние на полуразпад или е в ситуация на свободно падане.

Мисли, мисли изкуственият, пък след две три минути ми отговори „Ти, па си много убав“

Тъй, де.

В края на тази седмица един роден шоумен би имал пълното право песен да викне запее и по-точно да запее думите „Нема такава държава“

Вие спомняте ли наскоро да имало такава седмица, в която станахме свидетели на най-различни демонстрации на старозаветното „Зъб за зъб, око за око“

Пред очите на целокупния български народ избухна войната на прокурорите.

Грабвайте телата, някой си изкряска и компромати, обиди и закани хвръкнаха завчаска.

А българите примряха, друг път не видели,

В едно да се бият прокурори с членове и с алинеи.

Ще запомним седмицата и с това, че г-н Бойко Борисов се превърна в Лицето Бойко Методиев Борисов, което си прозвуча доста заплашително, изречено от устата на Главния обвинител.

На всичко отгоре Главният направи закана, че като проговори, голям срам ще настане сред някои магистрати.

А всичко започна с толкова надежда. Мария Габриел взе първия проучвателен мандат и поиска отстраняването на Главния, после си подаде оставката като еврокомисар /фрау Урсула сякаш само туй чакаше и я прие/, пък тръгна да прави правителство на личностите, но уви...

Получи отказ. Един, че и два.

И едно „да“ от ДПС. Тяхното "да" си прозвуча като "Винаги готов", но всичко е въпрос на политически синтаксис. И още едно "Да" долетя от ИТН.

За да е напълно истински целият панаир, бизнесменът Гергов окончателно се сдоби с Пловдивския панаир. 

А г-н Сарафов от Следствието тъжно се изповяда, че е влязъл в кална въртележка, където не му било мястото. Моля, кажете ми не на шега, кой нарисува тази тъга.

Защо е толкова жесток животът, бе!!!

Ето, Главният сподели, че от десет години почти не е ходил на ресторант, което е ужасно тъжно, нали.

Няма логика в тези цени на дребно – сподели още по-тъжно министърът на икономиката от служебния гълъбитет. Ами, то няма и логика някои определени министри да са министри, но са.

Докато си играем на войни, държавата отива в канала – мъдро отсече Лицето, а Главният нищо не каза.

Ако не друго, то поне Ергенът си избра мома, която обича..., пък и тя го обича, но вече на всички е ясно, че тя обича и други.

И надвиснаха черни облаци над младите влюбени.

Майката на Ергена ясно показа, че между нея и снахата любов няма да има, защото снахата е веган и обича освен Ергена и кучета. На всичко отгоре снахата даде да се разбере, че хич даже не желае да кръщава бъдещите внуци с имена от типа на Светлина, Станой или Станчу. Но тъй като булката обича премного кучета, у свекървата явно се породи съмнение, че бъдещите деца на Ергена и Момата могат да носят имена от типа на Ласи, Белият Бим Черното ухо, Гръм, Бенджи или Бетовен. Пази Боже.

В Бургас беше открита спортната зала „Бургас Арена“. С песни, с танци и със злостни подмятания. Едни казват, че това е най-модерната зала, а други отвръщат, че това е най-скъпата зала. Няма угода. Дори и Лицето не поканиха за прерязването на лентата, а то, Лицето толкова пъти през годините наобикаляше залата.

Поне вече има обосновано предположение къде ще се проведе следващият конгрес на партията Му. Е, тогава вече ще видим пълна зала и какво означава конгресен туризъм.

А иначе хората по трибуните на залата се радваха и това се виждаше с просто око. С друго просто око някой видя, че баскетболните кошове са под вънкашност чужда, демек от друга зала са. И се почнаха едни кавги и препирни, пък настанаха рев, вой и скърцане със зъби. Вагабонти.

Пък в Разнородното събрание приеха най-после механизъм за разследване на главния прокурор. "за" гласуваха и доскоошните му най-големи защитници. И какво направи Главният? Излезе в отпуск.

Този седмоднев почти се изниза, очакваме следващия, който пак ще започне с Мария. С Мария Габриел. Тя ще занесе на главата държавна папка с правителство от личности. И после?

Ще поживеем, ще видим когато гръм удари, как ехото заглъхва.

Нявга Диоген търсил човека с фенер, а у нас се търси премиер.

Както е тръгнало...май ще трябва да го търсим по рафтовете на онзи шведски магазин за сглобяеми мебели или на други вериги, заложили на метода "Направи си сам".

Амин.

автор: Чернослипец Храбър

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...