различно 09 авг. 2021 2021-08-09 2021-08-09 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaTE0IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8f974b12c6eb0992fa84fa4c835295404e938c80/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/IMG_20210808_190118.jpg

Burgas Reporter Ltd.

С български фолклор, сълзи от щастие и много емоции завърши SPICE Music Festival

Третото издание на SPICE Music Festival завърши така както и започна – ударно!

И през трите фестивални вечери зоната около Морска гара в Бургас беше най-горещата точна у нас. И не защото температурите бяха непосилно високи, а поради факта, че близо 9 000 души забравиха за грижите и сивото ежедневие и се забавляваха от сърце.

Последната фестивална вечер започна с хип-хоп ритми, поднесени от B.G. The Prince of Rap. Оказа се, че публиката може да рапира чудесно, което накара изпълнителят да слезе от сцената и да се ръкува със своите почитатели. Разбира се не липсваха снимки и автографи.

След него партито продължи с Masterboy, които предложиха на меломаните хит след хит и ги накараха да пеят заедно с тях.

Истински фурор предизвика голямото момче Turbo B от популярната в миналото група SNAP! Американският рапър изпълни най-популярните си парчета и провокира хиляди хора от различни поколения да пеят и да танцуват. Кулминацията в представянето му дойде с изпълнението на хита The Power.

Изключително силен момент в третата фестивална вечер беше, когато италианската изпълнителка In-Grid изпя част от българската песен „Катерино моме”. На сцената с нея бяха момичета с традиционни бели ризи и момчета с народни носии.  Жестът трогна множеството до сълзи, а след изпълнението във въздуха дълго отекваха бурни аплодисменти.

Шоуто на In-Grid обаче не приключи с това! Чаровната дама качи на сцената няколко атрактивни мъже от публиката и ги предизвика да танцуват с нея танго, което развесели до краен предел зрителите. След това певицата пожела да танцува с най-малките си фенове и изпълнението ѝ приключи с много танцуващи деца.

Очаквано градусът на настроенитето продължи да се покачва с излизането на Vengaboys. Верни на стила си да бъдат цветни и забавни, членовете на холандската група не оставиха равнодушен никого от присъстващите.

А невероятният музикален празник в Бургас завърши с Jenny от Ace of Base. Подобно на In-Grid тя беше решила да докосне сърцата на българската публика с изпяването на традиционна фолклорна песен. Изпълнението ѝ на „Назад, назад, моме, Калино” беше наистина впечатляващо и отново в очите на мнозина се появиха сълзи.

Малко преди Jenny да излезе на сцената организаторът Николай Тодоров благодари на публиката, на изпълнителите и на екипа си.

„Още от утре започваме да работим, за да има SPICE Music Festival 2022 година”, обеща Тодоров.

А ето какво казаха от своя страна някои от феновете пред „Бургаски репортер”:

„Пропуснахме първата година, но от приятели чухме, че е било невероятно и затова вече две поредни лета сме тук. Чакахме това събитие с нетърпение и не съжаляваме ни най-малко, че дойдохме.Това е начин да забравиш поне за малко за сивото ежедневие. Другата година пак сме тук” – заяви Дилян от Плевен.

„Няма друго такова събитие у нас. Това не е просто един концерт, то е цял празник. Да събереш толкова много известни имена на едно място – невероятно!” – заяви Мариела от София.

„Другото лято идваме с децата. Фестивалът предлага толкова много забавления и възможност за веселие и танци, за награди, хапване и пийване. А през деня сме на плаж. Тук сме вече трета година, а догодина идваме със сина и дъщерята. Сигурни сме, че ще им хареса” – категорични са семейство Иванови от Хасково.

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...