култура 20 юли 2021 2021-07-20 2021-07-20 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBblYzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--d173f5f4762a6e63365ea7dbeaf834f9f9e4a3cf/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/%D0%BF%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BB.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Павел Иванов: Когато си обграден от засмени и дейни хора, ежедневието е празник

Павел Иванов е един от младите, търсени и многообещаващи родни актьори. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 2016  в класа на проф. Стефан Данаилов. Първите си стъпки на театрална сцена прави в Драматичен театър „Сава Огнянов“ в Русе, а през 2014 започва да играе и в Народния театър "Иван Вазов", в чиято трупа влиза през 2016 г. сред ролите, които изпълнява, за тази на  Велизар Апостолов във "Виновният" от Димитър Димов, Сър Франсис Уолсингъм в "Цветът на дълоките води" от Оля Стоянова, Рингърт  и Капитан Аугустус Блай в "Тигърът" по Уилям Сароян, Пол Сингър в "Лунатици" от Кен Лудвиг, Керубино в „Един безумен ден" от Пиер дьо Бомарше и други.

Снощи бургаската публика имаше възможност да гледа талантливия актьор в комедийния спектакъл „Направихте ме на луд”, в който си партнира с колегите си Руслан Майнов, Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов, Рада Кайрякова и Тихомир Благоев. Специални гости на представлението бяха Фики Стораро и Боро Първи.

Въпреки натовареното си ежедневие Павел Иванов отдели от времето си, за да отговори на няколо въпроса пред „Бургаски репортер”:

- Откакто основната тема в света е пандемията, промени ли се вкусът на публиката. Според Вас за какви представления са „жадни” зрителите – по-сериозни постановки или леки комедии?

- Откакто основната тема в света е пандемията, не виждам количествени и качествени изменения във вкуса на зрителите и любителите на театъра. И преди, и сега хората ценят високо докосващите текстове от жанровата характеристика на драмата и трагедията и обожават да прекарват времето си, гледайки приповдигащи комедии с любимите си звезди.

- Кой е най-големият комплимент, който един актьор може да получи?

- Най-големият комплимент за един актьор е да му кажат, че е  добър и да го разпознаят на улицата. Нищо повече.

- Ако имахте възможност да избирате, в каква роля бихте влезли? Какво Ви се играе?

- За мое голямо щастие истината е, че мога да избирам. За мен ще бъдат предизвикателство и представляват интерес водещите роли от драматургията на Шекспир. Много ми е любопитно какво бих могъл да пропагандирам през образа на Фалстаф. През есента, след премиерата на „Спанак с картофи”,  смятам да се заема с изграждането на мъжката роля в пиесата „Госпожица Юлия”.

- Ако направим асоциация със заглавието на спектакъла „Направихте ме на луд”, какво може да Ви „подлуди” – и в хубавия, и в негативния смисъл на думата?

- Най-силно ме подлудяват липсата на чувство за хумор, липсата на усмивка, сърдитостта, песимизмът. Когато си обграден от свежи, дейни, засмени и работещи хора, ежедневието е своенравен празник на живота. Не трябва много за постигането му. Нужни са само заряд и правилно разпределение на енергията.

- Какво Ви предстои? Повдигнете малко завесата. Репетирате ли нови постановки и ще участвате ли във филмови проекти?

- С голямо удоволствие Ви споделям, че ми предстоят невероятни проекти. Още през есента започва излъчването на страхотен сериал по БТВ с мое участие в главните роли. Още в рамките на същият септември ще излезе и премиерата на пиесата „Спанак с картофи”, в която играем с неповторимите Кирил Ефремов и Александър Кадиев. Една от първите ни дестинации ще бъде Бургас - този невероятен град!

-  Ще имате ли време за отдих това лято? И как си представяте идеалната почивка?

- Време за отдих няма да имам въобще. В разгара на огромно лятно турне сме с невероятните Кирил Кирилов (продуцент) , Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Руслан Мъйнов, Александър Кадиев, Мариан Бачев, Албена Михова, Евгени Будинов и много други. Освен това снимките на сериала са в действие още през това лято, за да сме готови за излъчване през есента. Идеалната почивка си представям на тих плаж, с възможност за хубава тренировка, нещо вкусно за хапване, любимите хора и музика.

Интервю на Марина Костова

 

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...