култура 19 юли 2021 2021-07-19 2021-07-19 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbUozIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--aaa45d155694dddc0d174f2efc632d35367bb622/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/145100872_1717931551708662_6314662777093988541_n.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Рада Кайрякова: Всеки трябва да знае в кое е добър и да не спира да се развива

Тя е млада, красива, безкрайно талантлива и популярна. Рада Кайрякова е част от актьорския състав на Сатиричен театър "Алеко Константинов". Публиката я познава от десетки роли, сред които тази на Йоланда в пиесата „Без задръжки”, Марсела в „За какво ви е Дон Кихот?”, Рейчъл Ан в „Смях на сбогуване”, Клер Сатън в „Да, господин премиер” и много други. Телевизионните зрители имаха удоволствието да я гледат наскоро в сериала „All inclisive”, където тя влезе в образа на гласовитата певица Калина. Бургаската публика пък ще има възможност да се срещне очи в очи с Рада Кайрякова, ако дойде тази вечер – 19 юли, от 20:30 ч. в Летния театър, където ще се състои истинска комик-терапия. В представлението на Богдан Петканин участват още Руслан Майнов, Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов, Павел Иванов, Тихомир Благоев, със специалното участие на Фики Стораро.

- Вие сте позната на публиката и от театралната сцена, и от малкия екран. Къде се чувствате по-„уютно”? Къде Ви се работи повече?

- Разбира се и снимачната площадка, и сцената крият страхотни преживявания. Не мога да кажа, че предпочитам едното, защото са доста различни. Може би сцената ми носи повече адреналин, заради контакта с публиката. Всичко се случва тук и сега и нямаш право да повториш сцена - просто трябва да се измъкнеш деликатно. Тази емоция леко превъзхожда дублите по време на снимачния процес, но в никакъв случай, не мога да подценя и удоволствието от снимането на филмов проект. Аз имам повече театрални постановки, отколкото участия във филми и може би на сцената се чувствам по в свои води… засега!

-Какво трябва да притежава една млада и красива актриса, за да бъде добра в комедията? Хубавата визия в този жанр не пречи ли повече, отколкото да помага?

-Талант! (усмихва се) Според мен всеки трябва да знае в кое е по-добър и просто да не спира да развива таланта си. Относно визията, смятам, че всеки актьор е достатъчно суетен и не мисля, че това би могло да попречи на професията ни… даже напротив!

- „Направихте ме на луд” е спектакъл, който е определян като комик – терапия. А какъв е Вашият начин да се възстановявате, да „презареждате”? Каква е вашата „терапия”?

- Нормално е след представление да съм приятно изтощена, заради енергията, която давам и емоцията, която преживявам на сцената, а терапията и презареждането протичат с приятели, гледане на филми, книги! Разбира се, времето за презареждане не е много, но когато разполагам с такова, гледам да го прекарвам така!

- За какво не Ви остава време? Къде бихте инвестирали поне още 2 часа на ден, ако имахте тази възможност?

- Нашата работа е свързана с доста пътувания, турнета… нямаме нормална работна седмица и работно време. Ако имах поне още 2 часа, със сигурност бих ги прекарала с най-близките си. Превзети от ежедневието и работата, понякога оставяме на заден план семейството и не отделяме необходимото време за тях.

- Как планирате да прекарате лятото? Ще имате ли възможност за продължителна почивка?

- Лятото продължава с турнета. С представлението “Направихте ме на луд” имаме доста пътувания из цялата страна. Разбира се след това, смятам да се отдам на заслужена почивка. Не знам дали ще е много дълга, но със сигурност смятам да си открадна време за себе си и семейството.

Интервю на Марина Костова

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...