различно 27 апр. 2021 2021-04-27 2021-04-27 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBdXR6IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--579c8c5a8bfa8332bf90f55dbd10c907891c6ea3/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/IMG_9976.JPG

Burgas Reporter Ltd.

Когато зелените площи и дворните пространства са важни колкото сградите

 „Атлантис“  е строителна компания, която над 20 години проектира, изгражда и управлява различни жилищни комплекси по Южното Черноморие.

И макар че годините минават, времената и тенденциите в строителния бранш се променят, в екипа неизменно се придържат към своите фирмени стандарти.

Днес ще ви разкажем за отношението на екипа на компанията към зелените площи и дворните пространства около жилищните сгради.

Характерна черта в проектите на компанията са обширните дворни пространства.

В тях всеки квадратен сантиметър е усвоен и натоварен с някакво допълнително значение в полза на хората, които притежават дом в тези жилищни комплекси.

Зеленината видимо доминира. Храсти, цветя и различни дървесни видове оформят малки паркови пространства, рамкирани от алеи, по които в различни локации  са позиционирани елементи от паркова мебел. Разнообразната растителност се поддържа целогодишно с много грижи от специалисти.

Отдадено е предимство на някои представители на средиземноморските растителни видове, но такива, които осигуряват декоративен ефект на непрекъснат цъфтеж от ранна пролет до късна есен.

В тези жилищни комплекси се спазва баланс между вечнозелени и листопадни видове, за да може да зеленината да радва окото и през зимата.

А идеята е цялостното усещане да бъде не за някаква близост с Балкана, а за хармония с морето и с леко намигване към Средиземноморието.

И ако магнолиите са добре познати за всички, то пините и котините са абсолютно нетипични за района на нашето Черноморие, но пък за сметка на това са напълно приспособими към климатичните особености около Бургас и добавят щипка екзотика

Ако се поразходите из вътрешните пространства на затворения комплекс „Residence Park“ в квартал "Сарафово", например, ще видите сами  колко много кътове за отмора има навсякъде. Няма как да бъде иначе, защото 60% от площта на целия комплекс са озеленени.

Растителността тук е разположена върху 6000 кв. метра.

Дали ще бъде върху малка пейка, върху маса за шах на открито или просто ще повървите по алеите край красивите алпинеуми и импровизации с фигури от животинското царство, ще получите възможност просто да останете насаме с мислите си и да се насладите на тишина и уединение.

Разбира се, помислено е и как можете да се забавлявате със съседите. Неслучайно живеещите в „Residence Park“ са се самоорганизирали и са превърнали осигурения  от инвеститорите в комплекса лек навес в нещо като „лятна кухня“ , но с целогодишна употреба, където всички си правят барбекю, празнуват заедно с повод и без повод на чаша бира и сочна пържола, докато гледат някакъв филм и или спортно предаване по телевизията.

По стара фирмена традиция в „Атлантис“  отделят много време, пространство и внимание за най-малките. Затова в дворните пространства на комплексите им винаги има детски кътове. Направени по този начин, че родителите спокойно да могат да оставят в тях децата си. Самите съоръжения за игра и забавления за най-малките са напълно обезопасени и отговарят на всички изисквания за такъв вид употреба.

Но ако говорим за игри и физически занимания, при изпълнението на проектите е намерен начин  да бъдат интегрирани и такива детайли.

Например, като площадката за фитнес на открито, която ползват живеещите в новия комплекс „Atlantis Atmosphere“ в Сарафово. Там те могат да спортуват на чист въздух и да извайват различни мускулни групи чрез различните уреди, които са им предоставени.

А после да се поразходят из алеите, да отдъхнат на някоя пейка край пръснатите навсякъде малки зелеви морави и цветни лехи.

Дворните пространства  носят всички характеристики на изолирана, сигурна и наситена с добра енергия среда. Тук зелените площи са се разпрострели в над 50% от площта на целия комплекс, който е разположен върху 9364 кв.м.

И все пак би трябвало да има някакво обяснение защо в строителната компания инвестират толкова много в откритите пространства около своите жилищни комплекси.

Много просто.

Защото за тях е важно притежателите на домове в жилищните сгради да общуват помежду си, а не да се разминават сутрин и вечер като напълно непознати.

А какво може да сближи хората повече от един красиво оформен двор, където има многобройни възможности за забавление и почивка?

Ако и вие искате да живеете сред такава красота, потърсете строителна компания "Атлантис България Холдинг"...

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...