различно 21 окт. 2020 2020-10-21 2020-10-21 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBckJzIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--528f2c2f290e705ff0e1be8a87454b9910361ee9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/20201021_075414.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Добро утро...балът с маски започна

Е, добре, де. Какво са облаците сутрин пред слънцето?

Стоят пред него като предпазни маски

Добре, де. Ако слънцето си слага облаци, туй де...маски, то от какво се предпазва?

От нас, хората ли?

Слънцето си знае защо.

Принципно, не е зле човек да бъде поканен на бал с маски, но е зле, когато те паднат.

То и такъв израз. Маските паднаха. Звучи страшно като „Паднаха ми панталоните“

На бал с маски винаги настъпва момента, когато Ромео и Жулиета си свалят маските и Ромео опулено казва „Въй, Пенке ти ли си, ма???“, а Пенка отвръща „Пустият му късмет, от всички мъже тук съм улучила баш тоя мизерник, Гочо“. И се разделят разочаровано. Ето, виждате ли, че е хубаво да се носят маски.

И какво се случило в полунощ, когато всички гости на бала с маски свалили маските?

Непозната красавица хукнала да бяга? /Ами, да...то, това да не би да е монопол на Пепеляшка/ Или някоя друга приказна девойка се изнесла с драматичен спринт извън залата?

Питате се защо непозната красавица си свалила маската и хукнала ли?

Защото...защото секунди след полунощ в залата влезли инспектори от здравните служби и започнали да глобяват наред всички онези гости на бала, които си свалили маските. В затворени помещения носенето на маски е задължително..или вече не е? И аз вече не знам.

Каква е поуката ли?

Носете си маските. Не ги сваляйте.

А и усещането, че човекът срещу вас е принц от приказките или принцеса със същия постоянен приказен адрес е приятно, нали.

Само да не беше тази миризма на чесън!!! Абе...какво ядат тия приказни герои?

Има хора и герои, които са красиви и с маски. Има хора и герои, които е по-добре да си останат с маски и след карантината. 

Но знаете ли...сутрин слънцето с облаци пред себе си / или с маска, ако така предпочитате/ е приказно красиво.

Какво е това пред лицето ми ли? Не, не е маска. Носна кърпа е. Секна си носа, защото от тази студена красота на утрото ми протече.

Ха, че то станало време за прогноза.

Днес ще е хладно преди обяд, след това е се затопли, ще бъде слънчево и максималните температури в Бургас и  региона ще надхвърлят 20 градуса.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

 

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...