култура 27 юли 2020 2020-07-27 2020-07-27 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbFZwIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--42dddaaf679502eb5ba56677bdf5e02ef3d32777/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/105833583_195729055206460_1504532256767903230_n.jpg

Burgas Reporter Ltd.

"Symphony Way" на Васил Петров намери пътя до душата на бургазлии

Казват, че музиката е най-прекият път до душата на човек.

Това твърдение с пълна сила доказа изключителният Васил Петров, който избра Бургас за една от спирките в турнето си "Symphony Way". И той наистина поведе зрителите в Летния театър по „пътя на симфонията”, за да им подари незабравима вечер.

Ако трябва да перифразираме латинската сентенция Veni, vidi, vici (Дойдох, видях, победих), то талантливият певец дойде край морето, пя за своите почитатели и завладя публиката. За онези, които не са били там, но смятат, че това звучи преувеличено, ще споменем само един факт – изправени на крака, бургазлии връщаха на бис Васил Петров три пъти.

След концерта самият изпълнител написа в страницата си във Фейсбук: „Благодаря ви от сърце и до нови срещи!”

А бургазлии му отвърнаха с десетки позитивни постове, изпълнени с възторг и благодарност. Ето някои от тях:

„Ако американският Васил Петров (Франк Синатра) беше жив, и той би станал на крака за бис. Невероятен талант и професионалист.”

„Снощи се почувствах специална с брилянтния музикант и артист Васил Петров и горда с младата публика, която явно е зажадняла за истинско изкуство. Благодаря!!! Бъдете здрав! Ще Ви чакам пак с нетърпение.”

Все още ли някой се съмнява, че "Symphony Way" проправя път към човешката душа?! Вижте постът на 16-годишната Алис:

„Вдъхновена от Вас, написах стихотворение в Морската градина в Бургас:

В джаз ритъм
С малко закъснение
започна представление,
което чаках с нетърпение.
Ах, какво вълнение!

Гледах сцената с любов,
чакайки Васил Петров
да запее любимия ми джаз.
Слушах и гледах в захлас.

На Бийтълс интерпретации,
последвани от бурни овации,
озвучаваха красивия Бургас...
Нежен джаз от меден глас!

Музикална грация направо.
Заслужи всеки възглас "Браво!"
И аз цяла в миг засиях,
и цялата музика бях.

Независимо, че съм 16-годишна,
аз идвам от една ера предишна,
и джаза обичам, и суинга,
туистът във мене пърха, намига...

Благодаря на Васил Петров,
който пя с любов,
и цигуларката талантлива...
Благодаря за вечерта красива!

Гала концертът "Symphony Way" гостува в Бургас благодарение и на Маруся Русева от културна организация „Арт Ателие”. От сцената прозвучаха както класически песни в различни жанрове, така и откъси от мюзикъли и световни хитове.

Заедно с Врачанска филхармония Васил Петров претвори музиката на Гершуин, хитовете на Франк Синатра и Бийтълс, Чарли Чаплин, Антонио Карлос Жобим, Кол Портър и други съвременни автори.

Рамо до рамо с него пред публиката излязоха джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Специален гост на концерта беше и талантливата носителка на редица престижни награди, виртуозната цигуларка Зорница Иларионова.

Автор: Марина Костова

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...