различно 07 юли 2020 2020-07-07 2020-07-07 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbWhvIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--e44fb5048b78da3f60cce056a5548cd266da345f/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/IMG_8860.JPG

Burgas Reporter Ltd.

Размисли за един недостъпен български бряг край Бургас

Чисто хипотетично...ако част от една държава, повтарям...чисто хипотетично, е обявена за частна собственост и се отбранява, пардон охранява, с бариери и със строги гардове, питам се дали е възможно, чисто хипотетично...държавата да разположи около тази частна собственост свои държавни бариери и държавни охранители, дори направо граничари...
 
И тогава онзи, който е вътре в тази частна собственост, да бъде зарадван със същия режим на достъп.
Демек, когато понечи да напусне своята частна собственост, да му се спусне бариера и възпитани служители да му поискат личната карта и да му кажат да се върне обратно...все ще измислят за какво да го върнат.
 
Добре, де. Звуча сигурно малоумно и идиотски. Но аз само си разсъждавам, чисто хипотетично.
 
Питате на какво основание предлагам такива вагабонтщини ли?
Ами, на онова старото.
 
"Каквото повикало, такова се обадило".
 
Защото ако една част от българската територия е със статут на държава в държавата, не е ли нормално държавата извън тази малка държавица да отговори по някакъв начин?
 

Да, разсъжденията ми са сигурно глупави, но си мисля, чисто хипотетично, че когато те ударят с бариера по едната буза, би било нормално да не даваш да те удрят по другата буза, а просто до тази бариера да поставиш една своя. Тогава ситуацията става такава. Ти не минаваш през тяхната, те не минават през твоята. Или ако не те пускат да влезеш в един залив, ти пък не ги пускаш да излязат от същия този залив. И държавата в държавата изпада в състояние "шах...с неумолимо задаващ се "мат"

 
Защото историята е показала и доказала, че и най-слабата държава е по-силна от най-силния тарикат. Само държавата да си влезе в ролята.
 
Иначе, поздравления за Христо Иванов и Димитър Найденов за това, че чисто реалистично и натуралистично показаха отвратителното положение с част от българския бряг.
 
А на онези намръщените и с пистолетите зад бариерата можем да отговорим с техните думи 
 
РЕДНО Е ДА СИ ТРЪГНЕТЕ
 
автор: Красимир Калудов.
 
P.S Чисто хипотетично, вдъхновявайте се от парчето суша в ляво на снимката
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...