култура 16 юни 2020 2020-06-16 2020-06-16 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBb0puIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--3e2a27a22006acab570b90fc597ab9bdd810c8c8/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/flora1.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Музикална "Молитва" ще прозвучи във Флората

Ценителите на класическата музика в Бургас ще имат възможност да се насладят на камерният концерт „Молитва“, който е включен в програмата на втория етно уикенд.

Събитието ще се състои на 19 юни, от 19:30 ч. в Експозиционен център „Флора”.

Пред публиката ще прозвучат произведения от световната класика, обединени от символичното заглавие "Молитва – Вяра, Надежда, Любов".

В концерта ще вземат участие  солистите Людмила Михайлова – сопран, Мария Цветкова-Маджарова – сопран, Нона Кръстникова – сопран, Йоана Кадийска – мецосопран, Яни Николов – тенор, Бранимир Недков – баритон, Делян Славов – бас, Диман Панчев – бас, Костадин Мечков – бас. Корепетитори ще са Дария Кръстева и Райна Попова. 

В програмата са включени:
Ария на Валентин от операта „Фауст“ от Шарл Гуно, в изпълнение на Бранимир Недков; Ария на Мария-Десислава от едноименната опера на Парашкев Хаджиев ще бъде представена от Людмила Михайлова; „Сънят на Елза“ из операта „Лоенгрин“ от Рихард Вагнер в изпълнение на Нона Кръстникова; „Молитва на Захария“ от „Набуко“ на Джузепе Верди ще изпълни Диман Панчев; Йоана Кадийска ще изпълни Ария на Фенена, също от Вердиевата опера „Набуко“, тя ще представи и Ария на Шарлот от „Вертер“ на Жул Масне; „Аве Мария“ от „Отело“ на Верди ще бъде изпълнена от Мария Цветкова-Маджаров; Делян Славов ще представи Бас ария из „Реквием“ на Верди; „Лакримоза“ – също из Вердиевия „Реквием“, ще прозвучи в изпълнение на Мария Цветкова-Маджарова, Йоана Кадийска, Яни Николов и Делян Славов; Нона Кръстникова ще представи Ария от „Матеус Пасион“ от Йохан Себастиан Бах; Ария от „Стабат Матер“ от Джовани Батиста Перголези ще бъде изпълнена от Людмила Михайлова; „Плачът на Федерико“ от операта „Арлезианката“ от Франческо Чилеа ще прозвучи в изпълнение на младия тенор Яни Николов; Басът Костадин Мечков ще изпее Ария на Фиеско от операта „Симон Боканегра“ от Джузепе Верди. Финалът на „Молитва“ ще бъде ансамбъл от операта „Сватбата на Фигаро“ от В. А. Моцарт, в изпълнение на всички солисти. 

В оперния концерт ще вземе участие и хорът на Държавна опера – Бургас, който ще допълни атмосферата на „Молитва – Вяра, Надежда и Любов“.

Коментари

култура ...


региони ...


различно ...