различно 06 юли 2012 2012-07-06 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBckZNIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--a00a139b058135c7d925b00460db2a6772728af2/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_3777.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Официалният dresscode в Бургас е...nakedcode

 Летните горещини наложиха дрескод в Бургас. Гларусите на града въведоха нова мода и ежедневно дефилират по главната улица. Някои се чувстват толкова удобно в кожата си, че дори извън домашната обстановка предпочитат босите разходки и лекотата без дрехи. Главната улица се е превърнала в моден подиум, но ако „чайките” имат навика да се разхождат в морската градина на токчета, то „гларусите” дефилират боси и голи до кръста в центъра.

Изборът на dresscode или по-скоро nakedcode за пореден път показа оригиналността на бургазлии в отношението им към модата. През хладните сезони анорак adidas в комплект джапанки е типичното облекло за мъжете. Мода или лош вкус?


Около плажа и морската градина изглежда напълно естествена гледката на плажуващи боси и голи до кръста мъже, но пренесена в центъра по-скоро е развратна и еротично натоварена. Дали е целенасочена демонстративна тактика за привличане на внимание или по-удобен начин за спасяване от горещините? И все пак морският град дава ли ни повече предимства и премахва ли всякакъв ‘dress’?


Лятото е сезонът на „фитнес – маниаците”. Целогодишният им труд в залите, трябва да бъде показан и на света. В претъпкания с облечени хора център със сигурност ще изпъкнат повече, от колкото на плажа. По друг начин стои въпроса с „анти – фитнес – маниаците”, които показват бирени кореми вместо мускули. Голотата вече е нещо нормално, но все още е запазила естетическите си стойности. Предполага се, че нежният пол се нуждае от смелост и липса на задръжки, за да се разхожда само по бански в центъра на Бургас, но и такива момичета се срещат през лятото. На път към вкъщи след плаж повечето хора избягват джапанките, предполагам, че историята на nakedcode тръгва от там.


По пътя минават през някое кафене в центъра, все още без горна дреха и джапанки. Заведенията явно са се примирили с nakedcode. За дамите полуголите мъже са малко смущаващи, а комунистическото поколение се възмущава от „арогантното поведение на днешната младеж”. Не забравяйте като излизате от вкъщи да се събуете, само истинският бургазлия знае как да се ''облича'' модерно. 

автор: Емилия Иванова
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...