Общински избори 2019 25 окт. 2019 2019-10-25 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbXhVIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--8944260106361278d514c57e0de72f7880b84c39/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36008.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Георги Янев: Вие решавате какво бъдеще за Айтос искате

Предизборната кампания е към финала си..

Застанах пред вас с името си, с идеите си и с амбицията си да поставя началото на промени в Айтос.

Сигурно никога няма да успея да изчисля точно колко срещи проведох, с колко хора говорих, колко критики получих и колко съвети ми бяха дадени през този един месец.

Но за мен участието в кампанията си струваше, защото разбрах , че много хора като мен вярват в потенциала и възможностите на Айтос. Хубаво усещане е да знае човек, че не е сам.

Убедих се, че в нашия град има страхотни хора, които не се отказват, не се предават и следват пътя си. И от всичките места, където могат да се докажат, те са избрали да правят това не къде да е из света, а точно тук…в Айтос.

Повярвайте ми, заради тези хора всичко си струва. Всяко едно усилие.

Защото в нашия град имаме всичко, което ни е нужно.

Има древна история, която може да привлича туристи от страната и чужбина. Защото когато тук е издигал стените си древният Аетос, на мястото на някои днешни градове е имало само поляни. Можем да покажем, длъжни сме да покажем всичко това на света. И да печелим от това.

А красивата ни природа, паркът и скалният феномен Тримата братя само чакат да бъде открити от гости от близо и далеч.  Нека дадем причина нва туристите да посетят Айтос.

Разполагаме със стратегическо разположение. Близо сме до море, пристанище, летище, магистрала…Остава ни само да се научим да използваме предимствата си.

В тази кампания се срещнах с предприемачи, които искат да произвеждат и разкриват работни места в Айтос. И ние като град и община сме в дълг към тези амбициозни хора. Затова трябва да ги улесним и поощрим като създадем малък индустриален парк край града ни, където да развиват своята дейност. Ако общината има самочувствие и административен капацитет, нека направи това сама. Но помощ никога не е излишна, защото формулата „Публично-частно партньорство“  е доказано работещ инструмент. Ако направим това, тогава ще дойдат и други предприемчиви мъже и жени, които искат да създават и да променят.  Австрийската „Билла“, чешката „Кохинор“, италианската обувна фабрика, кабелният завод, веригата „Болеро“ и ред други се отказаха да инвестират в Айтос , защото ние като град не направихме достатъчно, за да ги привлечем. Ето защо ни е нужно общинско звено, за което привличането на инвеститорите и създаването на подходящи условия за бизнес да е основна цел.

През този един месец си говорих с вас за всичко. Заедно стигнахме до извода, че е време да изискваме по-строг обществен ред и по-голяма сигурност в града и населените места от общината.  Затова трябва да настояваме всички заедно да бъде създадено ново звено „Общинска полиция“ и Общински център за 24 часово видеонаблюдение на важни точки от града. Нищо няма да ни струва обособяването на „синя зона“ в централна градска част и въвеждането на еднопосочни улици в някои натоварени части на града, а ефектът ще бъде положителен.

С вас обсъждахме какво може да се направи за спорта, за да спрем талантливите ни състезатели към други школи, отбори и градове. Много просто. Нужно е да им осигурим  условия за подготовка и стимули. Затова предложих създаване на Фонд „ Айтос на бъдещето“, чрез който да стимулираме развитието на децата на Айтос, които се отличават с високи постижения в различни сфери на културата, изкуството,  образованието и спорта. За да дам личен пример, ще бъда първият общински съветник, който ще дари заплатите си в този фонд.

Тази предизборна кампания беше времето да поставим  темата „екология“  на обсъждане в Айтос. Но по нея трябва да продължим да говорим и след 27 октомври, защото всички искаме по-чист въздух, чиста вода и съхранена природа. И отговорност от всеки един жител на нашата община.

За да оставим на децата ни един по-хубав  Айтос  от този, които ние сме получили.

Цялата наша предизборна програма беше написана от айтозлии за айтозлии.

Кампанията приключи. Всичко е във вашите ръце и вие ще решите всичко.

Имам предложение за вас.

Присъединете се към нас. Ние оставаме, за да изградим Айтос на бъдещето.

С уважение:

Георги Янев

Водач на листата с кандидати за общински съветници  от „Воля „Български демократичен център“

купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

Общински избори 2019 ...


Арт шега ...


AutoDoc ...