Общински избори 2019 01 ноем. 2019 2019-11-01 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBa285IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--f5c71f3604d75b54697f06f03e8f096ac5891a48/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36078.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Георги Димитров: Най-важно е да си честен с хората от Карнобат

Досегашният кмет на Община Карнобат Георги Димитров отново поиска доверието и подкрепата на своите съграждани. На 3 ноември те ще трябва да решат кой ще управлява общината в следващите четири години. Потърсихме г-н Димитров за кратко интервю  ден и половина преди хората да гласуват в изборните секции.

През цялата предизборна кампания не казахте нито една лоша дума срещу вашите опоненти…защо? Това слабост ли е, примирение, предизборна тактика или просто начин на поведение като човек?

Въпрос на възприемане на света е.  Зад всеки един кандидат или опонент, както казвате, стоят хора, които вярват в него. Ако аз обидя някого от участниците в кампанията, това означава да обидя и онези хора от Карнобат, които са зад него. Не мога и не желая да обиждам  моите съграждани.

Каква граница беше премината с онова послание „Почивай в мир“, което ви изпратиха от съперниците ви?

Честно казано, смятам го не само за лош политически вкус, но и за един от най-ярките примери за безсилие от страна на този…нека го наречем „неизвестен извършител“.

Вие единствен от всички кандидати можете да излезете пред карнобатлии с  направеното и с ненаправеното, с успехите и с неуспехите от изминалото управление. Няма как да скриете каквото и да е било. Това плюс ли е или е минус по време на кампанията?

Изобщо не става въпрос за плюс или за минус. Да си честен и открит с хората в Карнобат, да ги гледаш в очите не е математически знак, а въпрос на чест. Стивън Кинг някъде беше писал, че честта е онази кост, която държи главата на мъжа изправена. Е, аз гледам винаги моите съграждани право в очите. 

Успяхте ли да се запознаете с програмите на вашите опоненти и има ли нещо в тях, което да ви впечатли? 

Логично беше да проявя интерес, но установих, че става въпрос по-скоро за пожелателни неща и поне на мен не ми стана ясно откъде и как ще се финансират тези планове. Аз не обещавам неизпълними, но харесвани от хората неща. Не е честно към хората.

Ще преглътнете ли обидите от вашите съперници, ако спечелите изборите?

Обиди? Никога не съм бил дребнав. През моите мандати в общинската администрация са работели представители на всички политически сили. И те са били част от нашия екип, те са били до мен, не за да работят за партиите си, а за Карнобат. Считам, че така е правилно.

Вашето лично послание към хората от Карнобат и общината?

Вярвам в мъдростта на хората от Карнобат. Животът ще продължи и след 3 ноември, а хората ще изберат по кой път да продължим към бъдещето на нашия град и нашата община.

купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Коментари

Общински избори 2019 ...


Арт шега ...


AutoDoc ...