Общински избори 2019 03 ноем. 2019 2019-11-03 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbDA5IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--6bfe7ba525e2b982c0b7003347aec7803fb96661/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_36094.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Тихомир Янакиев сложи край на ерата "Рейзи" в Созопол

Кандидатът за кмет от БСП Тихомир Янакиев спечели втори тур на местните избори в Созопол и практически постави край на почти 12 годишното управление на Панайот Рейзи. На балотажа Янакиев получи подкрепата на няколко партии, с които създадоха неформална коалиция "Промяна" и победиха безапелационно кандидатката на ГЕРБ Красимира Германова.Ето какво заяви щастливият победител малко след стана ясно, че е спечелил изборите.

Какво се случи в Созопол? Слагате ли край на епохата "Рейзи"?

Категорично.

Мелодията на телефона ви е от филма "Game Of Thrones" затова в стилистиката на филмовата сага ...с какви сили разполагате в общинския съвет и как ще се справите със съперниците ви от лагера на Панайот Рейзи?

Да, това е мелодията ми. А иначе имаме кмет, имаме седем съветника, към тях още двама от МИР, това е мнозинство. Имаме изпълнителната власт, имаме и законодателната власт в местния парламент. Ако тези хора милеят за Созопол и за общината, ако наистина искат да работят за Созопол, не би трябвало да имам проблеми с тях. Моята идея е същата. Аз искам да работя за Созопол и за просперитета на хората от общината. Не ме интересуват политически заяждания.

В началото на кампанията мви казахте, че ако спечелите кметския пост, ще проведете подробен финансов одит и няма да размахвате "метлата" и да уволнявате специалистите от общинска администрация. Стоите ли на тези позиции още?

Задължително ще проведа одит. Всички читави и работещи хора, които имат желание да работят за Созопол, ще останат на работа без да се пиртесняват изобщо за своите работни места. Няма да правя чистки, каквито правеше Рейзи, караше ги да попълват молби за напускане и ги изхвърляше, когато реши. това при мен няма да го има. Естествено, ще има уволнения, защото няма как да оставя на работа политическия кабинет на Рейзи. Няма как да оставя зам. кметовете му.

Получихте ли поздравления от победените?

Аз два пъти съм губил и ги поздравявах при загубите. никой не ми се е обадил от техния щаб, но няма никакво значение, защото моят телефон е нажежен, звънят ми десетки хора.

На кого искате да благодарите?

Благодаря на всички жители на община Созопол, които ме подкрепиха с гласовете си, със сърцата си и с труда си. Благодаря на моята партия, която този път застана сериозно зад гърба ми. Много са хората, на които съм благодарен. Това са хората, това е партията. Това са и хората от другите партии, които ме подкрепиха на балотажа. Това беше коалиция на база ценнности и личност. Втората част от кампанията беше надпартийна.

P.S Кандидатите на БСП спечелиха балотажите в Атия и в Ченоморец и направиха победата на левицата в община Созопол повече от голяма.

 

Коментари

Общински избори 2019 ...


Арт шега ...


AutoDoc ...