Общински избори 2019 21 окт. 2019 2019-10-21 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcU0yIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--1d89a4d6e03b698d3f7db51373499a4e70912949/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_35981.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Росен Топкаров и прогнозата му за политическа хемодиализа в Бургас

-    Г-н Топкаров, какво Ви провокира да участвате на местните избори от листата на Константин Бачийски и ПП СЕК?

Месеци преди изборите получих предложения да участвам в кампанията от различни политически формации, включително и от Константин Бачийски. Отказах на всички защото нямам политически пристрастия, не съм политик. Седмица преди да бъдат подредени листите и входирани за изборите имах една интересна поредица от срещи. Става въпрос за проведени разговори с различни хора, от различни възрасти, с различни професии, които не се познават и не са политически ангажирани. Те всички по един или друг начин споменаваха името на Константин във връзка с различни теми. Всички бяха на мнение, че това е един много стойностен човек, който доказано работи за Бургас и ще продължи да го прави без никакви компромиси. Това ме провокира да се включа в листата на Константин Бачийски. По-късно, след като видях какви личности застават зад него, изобщо не съжалявам за избора си.

Като журналист познавате много от местните политици, как реагираха те на вашето участие в изборите?

Наистина познавам много хора, които от години се занимават с политика и такива, които нямат толкова дълъг опит. Имам приятели и познати лица във всяка една от листите с кандидати за общински съветници. Получих много обаждания, пожелаха ми успех. Който ме познава знае, че аз съм комфортна личност и бих подкрепил всяко едно добро решение за Бургас, независимо от това кой го предлага. Трябва да Ви кажа, че на много места в листите виждам много стойностни хора, които знам, че ще работят за каузата Бургас.

Сега е времето на предизборните обещания. Вие какво ще обещаете на Вашите избиратели, ако станете част от следващия общински съвет?

Нищо не искам да обещавам, който ме познава ще гласува за мен. Хората са изморени от обещания, от лъжи и спекулации. Всеки ден получавам десетки обаждания. Разказват ми, че други участници в кампанията им обещавали страхотни неща. На едни пенсионери обещали климатик, ама ще им го монтират след изборите. В друг пенсионерски клуб обещали да ги водят на почивка в чужбина, ама другата година. Казали дори, че ще им вдигнат пенсиите, нещо, което изобщо не е от компетенцията и възможностите на един общински съветник. Имаме обещание и за метро, което да свързва Меден Рудник и центъра на града. Очаквам до края на кампанията да обещаят лифт от Меден Рудник до к-с Славейков, Космодрум в близост да Шилото, а за да засенчим Варна може би и атракцион с китове в Морската градина.

И все пак трябва да имате някаква лична кауза, влизайки в общинския съвет?

Има няколко неща, за които ще работя и имам желание да се случат в Бургас. Трябва в града да има звено от социални медиатори, които да помагат на възрастни, самотни хора, хора в неравностойно положение и със специални потребности. Демографската криза направи много възрастни хора самотници, за които няма кой да се грижи. Не веднъж ми се е случвало да помагам на приятели, които ми звънят от чужбина, защото няма кой да закара родителите им на лекар или немогат да се свържат с тях и се притесняват. Социалните медиатори ще изпълняват тези функции. Те ще бъдат не просто социални работници, които има към общината, а ще разясняват на хората, какви са техните права, какво могат да получат като помощ и т. н. Заставам и твърдо и зад кампанията „Повече здраве за Бургас”, която Константин Бачийски провежда. Малко хора знаят, че той дари всичките си заплати като общински съветник, помагайки на хората и подкрепяйки различни каузи, свързани със здравето. Трябва повече хора да последват примера му.

Влизайки в общинския съвет ще настоявам да се рестартира проектът за зона Д в Меден Рудник. Там трябваше да се случват много хубави неща, но останаха само на хартия.

Ще работя за това до всяка една инвестиция в града, до всеки един малък и среден бизнес да бъде изградена довеждаща инфраструктура и комуникации, а ако вече има такива общината да се грижи за тях.

Какво ще се случи в Бургас след изборите на 27 октомври?

Според мен предстои да видим един много интересен вот. Ще наблюдаваме един процес на политическа хемодиализа, при който всичко това, което не работи добре, които е в тежест ще бъде филтрирано и отстранено. Всички малки туморчета ще останат под чертата при броенето на гласовете, те са доброкачествени туморчета, но все пак… При същинския процес на хемодиализа има и момент на оксидиране на кръвта, в този смисъл очаквам да видим и нещо ново в общинския съвет, за което никой не подозира. Най-важното е избирателите да отидат до урните и да гласуват, ако нямат кандидат, на който да симпатизират да отбележат „не подкрепям никого” и това също е избор, който е от значение.

купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

Общински избори 2019 ...


Арт шега ...


AutoDoc ...