различно 23 март 2018 2018-03-23 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBcDFJIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--222a75880109c7ef665543cbcbad582b0efb8e20/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30755.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Когато доброто се превърне в кауза, се случват чудеса

Стотици бургазлии отвориха сърцата си и присъстваха на благотворителния концерт в помощ на Милен Зайков, нуждаещ се спешно от бъбречна трансплантация. 

Спектакълът се състоя снощи – 22 март, в залата на ДНА. Събитието беше съпроводено и от базар, на който доброволци предлагаха домашно приготвени вкусотии и ръчно изработени сувенири. Събраната сума, която ще бъде внесена в сметката на Милен, е 7734 лв.

Двигател на благотворителната инициатива е певицата Ажда Чаушева. За кратко време тя успява да обедини около себе си ентусиасти, които да вземат участие в кампанията. 

Така в концерта се включиха още баща ѝ – Мустафа Чаушев, Вероника, Георги Дюлгеров, Захари Чернев, "Рап и Чук", Преслава Минасян, както и малки изпълнители от бургаски детски състави. 

Това не е първата благородна кауза, в която талантливата изпълнителка участва. Досега обаче не се е захващала сама да организира толкова мащабно събитие. 

„Мога да кажа, че съм се занимавала с реализацията на концерти на баща ми, но не като единствен организатор, а в екип. За първи път ми се случва сама да инициирам толкова мащабна кампания. Всичко тръгна от базара във Фейсбук, благодарение на който се събра част от нужната сума за лечението. По предложение на Атанасия Петрова решихме да направим и концерт, съпроводен с  реален базар. Истината е, че имах много опасения. В началото не бях организатор на концерта, но понеже съм зодия Дева и перфекционист, исках да се включа в целия процес - от дизайна на плакатите до написването на сценария.”, сподели Ажда Чаушева пред „Бургаски репортер”.

Тя допълни, че трудно намира думи да благодари на всички, които са я подкрепили. 

„Благодарна съм на всяка брънка в този екип. Без помощта на тези хора, нещата нямаше да се случат. Специални благодарности на Тина Писарова и ГЕРБ - майки, на госпожа Виолета Илиева – директор на Регионално управление на образованието, на екипа на Военен клуб – Бургас и на Бойчо Янев. Всички хора, които станаха част от каузата “Надежда за Милен” и допринесоха за този успешен финал, заслужават поклон!”, допълва певицата.

Благодарение на събраните от снощи пари, сумата, нужна за операцията на Милен Зайков, вече е налична и скоро мъжът ще замине за трансплантация в турска клиника. Тъй като интервенцията е сложна, има предвидена сума и за следоперативното лечение. 

„Чувството след такова мащабно събитие е вълшебно! Помня, че след концерта, когато преброихме парите и разбрах, че сме събрали 7734 лева, настръхнах. Последва радостен вик и се поздравихме.”, каза още Ажда Чаушева. 

По думите ѝ емоцията от постигането на целта е била толкова силна, че вечерта след това е била безсънна за нея. Не престават да валят и поздравленията в социалната мрежа за добре свършената работа.






Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...