различно 14 март 2018 2018-03-14 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBbDlJIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--2d9418d4dda41b64a2ea4f86aba2dafd084f7b45/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30644.jpg

Burgas Reporter Ltd.

За фалшивите новини и за истинските идиоти, които ги списват и ...за коремното на президента

 Спомняте ли си как в старите филми проверяваха дали една монета е  златна? Ами захапваха я и така разбираха истинска ли е или менте.

Как да обясня на десетгодишната ми дъщеря какво означава фалшива новина. Прочела рано тази сутрин в някакъв сайт, списван от идиоти и кретени, че на 27 март цунами ще унищожи Бургас и Варна и плаче със сълзи.

-Не плачи, не тъжи…това е лъжа – и казвам, а тя отвръща

-Ами, ето, в новината го пише.

Обяснявам на дъщеря ми, че това е фалшива новина както и хиляди други, съчинени от пишурки с болни мозъци. И Бургас ги имаме такива.Те са щастливи само тогава, когато успеят да изплашат хората или да превърнат деня им в кошмар. Истината е, че те са истински идиоти, които пишат фалшиви новини.

Само че онзи метод със захапването на монетата тук е неприложим.

Не може човек да захапе една фалшива новина, защото в устата му остава отвратителен вкус. Все едно е копрофаг.

В последните години плуваме във фалшиви новини. Само идиотите, които ги пишат са истински и стават все повече. И фалшивите новини и списващите ги идиоти.

Вчера новината за коремното обаче беше истинска. Водеща новина, че президентът направил коремно възлизане.Истинска идиотщина, заради която си спомних нещо от миналото.

Още ме облива пот, когато се сетя за безпрекословното условие, което ни поставиха в Школата за запасни офицери  в Плевен някъде към края на 80-те години на миналия век.

Казваха ни  „Или правите коремно възлизане на лоста или забравяте за домашна отпуска“

В продължение на три или четири месеца аз безсилно висях като изпрани гащи на спортния уред и въпреки че взводният командир и старшина-школникът пробваха какви ли не опити за въздействие, аз си висях все така тъжно и това е. 

Нито призиви, нито заповеди, нито заплахи за наказания, нито дори коварните им стратегии да разчоплят чувството ми на войнска чест…нищо не успя. Гравитацията ме побеждаваше всеки път.

Същевременно скачах като газела, бягах като гепард не за оценка 6, ами за оценка 7, правех прескок на уреда кон почти без да докосвам коня му ниеден, но пустото коремно възлизане беше непостижима цел за мен.

Накрая на годината по време на изпита по физическа направих „четири коремни“ и бях невероятно горд със себе си.

Защо ви разказвам всичко това ли? Ами, защото и в казармата и в живота е по-хубаво мъжът да може да прави „коремно“, отколкото да има корем.

Но в политиката?

Хм, в политиката коремите имат могъщ превес. Ами да. Неслучайно някои  водещи фигури у нас пъчат кореми.

Дори и министърът на войната има корем, което не му пречи да иска да върне казармата за младежите, за да се предпазят от затлъстяването. Сигурно  ще ги карат да правят коремни, а?

Коремното на президента не беше фалшива новина. Наистина го направи и показа мускули.

Но когато руският полковник с църковен сан блъскаше по масата пред него, тогава май го заболя коремът и  не отговори нищо. 

В българската политика е пълно с фалшиви новини. И с фалшиви политици, които ги създават. Виж, идиотите в политиката ни също са истински.

Днес ще е топло, така че поприкрийте коремите, за да не се излагате като ги вадите на показ.

Ще бъде слънчево и максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 18 градуса.

Е, нека е хубав денят ви.

 автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...