различно 07 март 2018 2018-03-07 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBakJJIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--77b94377a1325b33cdc9441feb57bdbf9383b0c4/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30572.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Топли мисли за жилетката на Гинка, за дантелата на нашата фърст лейди и за пуловера на вицепремиера

Група родни модни стилисти и дизайнери заплашиха, че ще се съберат пред  Разнородното събрание, за да протестират срещу масирано налаганата в публичното пространство плетена жилетка на г-жа Гинче и срещу поруганите рокли на Първата дама и на Вицката на Първия дам, пардон ...на Вицето на мъжа на Първата дама. 

Към протеста обещаха да се присъединят и плетачките на покривки за маса, изплетени на една кука. И те искали да им се рекламират продуктите по новините, а не само някакви госпожи с пуловери и жилетки или с лошо стоящи им дантелени одежди.

Да, това е фалшива новина, но е истина, че притежателка на нещо изплетено, се превърна в родна звезда. Аз толкова широко и мащабно отразяван пуловер, туй де жилетка, не съм виждал в новата ни медийна история. Плетиво със звезден статус.

Между другото и министърката на туризма е звезда и го доказа категорично по време на раздаването на „Оскарите“. Там почти всички американски  филмови звезди се снимаха с нея, а родните злобарите съскат, че било обратното. Тя се била снимала с тях. 

Глупости. Не е вярно. Че той Майкъл Дъглас на кадрите с нашата министърка изглеждаше като зашеметен. Ами, да. То и аз ако се снимам с Адриана Лима или с Джесика Алба или поне с Искра Фидосова, ще изглеждам по същия начин като ударен с мокър парцал. 

И е важно да се каже това, че на тези снимки всеки българин разпознава нашата министърка, докато другите хора на кадрите са му неизвестни. Тогава коя е звездата? А, а? 

Между другото и аз имам снимка с г-жа Ангелкова. Уловен съм от нечий фотоапарат, докато аз и още няколко колеги придружавахме министърката по време на нейна обиколка из Слънчев бряг. И хората се питат „Кой е този сивокос, едногърб камил до Ангелкова?“ Е, аз съм, но звездата на снимката е тя.

И не разбирам това пренебрежение срещу плетените пуловери и жилетки. Баба ми, Бог да даде покой на душата и, ми беше изплела в шести клас  пуловер, който ми стигаше до коленете.  Баба ми постъпи стратегически. Нарочно ме опакова в размер XXL, че да го нося повече години. В началото приличах на рицар кръстоносец с него. Носих го до 11 клас, кажи речи до абитуриентския бал, после се топлех с него в казармата, след това брат ми и той го носи в казармата. Е, пуловерът накрая се сви до размерите на тесен потник,  ама искам да кажа, че хората с ръчно изплетени пуловери са замесени от друго тесто. В тях дремят или звезди или зиморничави организми. 

Не се хилете подигравателно. Преди години един от днешните вицепремиери също предпочиташе пуловерен аутфит. Ходеше със странни маратонки и по дънков панталон, закупен на преференциални цени от някой предприемчив виетнамец и всичко това увенчано с пуловер. Ама, вижте къде стигна.

През 2008 год си купих един вълнен пуловер от Лондон. В розов цвят. Ама не изглеждам като английски лорд, а като жител на миньорско селище Върли бряг.  Щото аз и там съм живял, ама вижте докъде стигнах. Чак до Лондон, откъдето си пазарувам нелепи пуловери, които могат да накарат миньорите да се разтресат от смях. На Гинка жилетката и тя кой знае от коя световна столица е купена.

Чакайте сега. Не гледайте така отровно. Пуловерите и жилетките са поначало са секси. Зависи кой ги носи.

И за какво ви разказах всички тези безмислени неща ли? За да ви кажа по този иносказателен начин, че днес ще е топло и да не си слагане пуловера или жилетката, че да не се припотите.

Максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат до 19 градуса, ще бъде топло, слънчево и влажно.

Нека е хубав денят ви.

 автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...