различно 02 март 2018 2018-03-02 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaGhDIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--767d87182aef094c06b1ae4cdb67c1e9b1b09013/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30537.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Дано премиерът да разчисти гадовете по-добре, отколкото фирмите чистят пътищата

Кампаниите по почистването на градове и села от натрупания сняг стана общонационална. В нея извънредно и паралелно се включи дори и премиерът, който твърдо се закани да разчисти… гадовете.  Не всички гадове, а най-вече онези, заради които се оказа,че цялата страна е бръкнала в чешки контакт и я разтресе ток.

Проблемите със снегопочистването ги знаем отдавна. Т.е снегорини минават с вдигнати гребла или изобщо не минават и тихо се сипе белият сняг, галено щипе бузките пак. Сегиз тогиз чистят основните улици, а кварталните си стоят под преспите.

Дано и проблемите с разчистването на гадовете да не бъдат същите, т.е почистващият ги да се окаже с вдигнати ръце или с вързани ръце, а гадовете, ах тия гадни гадове, да продължават да вършат гадното си дело по спретването на ювелирни акции за разклащането на стабилността.

Общо взето ураганът с нежно име Гинка връхлетя страната като една човешка длан и разтърси всички с една сделка. Вчера обаче извикаха урагана в Разнородното събрание и го превърнаха в плачуща върба по къси ръкави. 

А гадовете останаха отново скрити и неразчистени.

Аз нося в автомобила си лопата. Малка такава, но с нея чистя сняг. Изрина си колата, отида някъде и когато се върна, хоп…мястото е заето. И почвам да обикалям из квартала, за да намеря свободно място, където да паркирам или да си изчистя ново. 

Та, по този иносказателен начин исках да ви споделя страха си, че когато смелият ни премиер разчисти едни гадове, на тяхно място е много възможно да се появят други Нямат свършване тия гадове, ей. Много се въдят у нас. Явно условията са подходящи за гадове, а?

Но студът е към привършване. Така каза една красива синоптичка. И щяло да вали дъжд и се очаквали поледици. Ето на, виждате ли. Природата потвърждава моите страхове и мъдростта на експертите от сферата на снегопочистването. За какво да чистят пътищата от сняг, като ледът ще се появи на мястото на снега. Затова снегорините се тътрузят с вдигнати гребла или изобщо не чистят. Е, сигурно ще ги глобят, но бълха галено ги ухапала  по бузките пак.

А пък заканите за разчистването на гадовете? Ами, те се чистят по-трудно и от пътищата. И ако ще разчистват само едни гадове, а ще оставят на спокойствие други, то положението ще си бъде все така гадно.

Максималните температури пък ще достигнат до 3 градуса в Бургас и в региона. 

Е, нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

 

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...