различно 15 фев. 2018 2018-02-15 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBc05IIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--34fdf15c70bae3ab9584695f07eea76e902f9708/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30409.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Голям праз,че сме последни в ЕС по минимална заплата, щом сме първи по добив на слънчоглед

Гледам как участниците в някакво предаване по телевизията с кахърни физиономии обясняват ,че страната ни била на последно място в ЕС с нивото си на минималната заплата. И ломотят някакви безнадеждности.

Хайде, стига моля ви се. Защо не казвате, че сме на първо място в ЕС по произведен слънчоглед?  Е, вярно, че го изнасяме кажи речи всичкия в чужбина, ама сме първи.

И по производство на храна за космонавти сме сигурно на първо или най-много на второ място в Европа. Пък премиерът ни е приятел с всички европейски лидери. Той така им вика „моят приятел Камерън“, „моят приятел Еманюел“,  „моят приятел Жан Клод“ и „моята приятелка Ангела“.

Пък критиците му дори не могат да се похвалят със „Слонът, мой приятел“. 

За по-младите читатели да поясня, че това беше индийски филм, заради който средният българин, рамо до рамо със средния циганин, пълнеха киносалоните в началото на 80-те години на миналия век.

Пък моят приятел, офицерът Иванов, когато изяде последната от общо 15-те пълнени чушки с кайма, казва тъжно „Е, няма пълно щастие“. 

Така е. Няма пълно щастие, защото снощи по време на изповедта си пред ТВ водещия Хекимян  нашият премиер призна, че искал да получава заплата на ТВ водещ. Защото Хекимян го подпитваше за депутатските заплати.

Стига, де!!! Какво сте вторачили в заплатите на депутатите. Че то един наш народен представител взима по-малко от работник на минимална заплата в Люксембург. Е, вярно е, че с разните му там бонуси получават общо 11 пъти повече от минималната българска заплата, ама халал да им са. Ами, да се понапъне и българският работник, че да стане депутат.

По въпроса за заплатите не бързайте да обвинявате премиера, че гледа в чуждата паница на Хекимян, защото се сещам поне за двама телевизионни водещи, които пък отдавна искат да заемат поста на министър-председателя. Те дори  смятат , че ще се справят по-добре от него.

На единия му писна да е клет  безценцзор и  забягна по таз тежка чужбина чак в Брюксел, а другият събира армия от политици с кастинг и се готви да щурмува Разнородното събрание.

Премиери ще ми стават.

Ама, ако премиерът стане ТВ водещ какви ли гости ще кани в студиото си?  Че той ако покани своите приятели и ще счупи рейтингите. Ама, не тези приятели , с които игграе на тенис, футбол или белот, а онези другите…дето са световни лидери.

Нали има една приказка….кажи ми кои са приятелите ти, за да ти кажа кой си.

А на сенатора Николо Бареций кои са му приятелите? Че те се разбягаха в момента , когато партията му „България без цензура“  стана „България без цензура и без пари“

Избягаха от него и почнаха да трият лотарийни билети, защото там имало пари. 

По света млади и стари копаят за биткойни,  а у нас трият лотарийни билети. Тъй е то по света и у нас. Затриваме се като нация, но пък страстно трием билетчета.

Не знам как ще е по света, но у нас днес ще разполагаме със слънце, малко облаци и максимални температури от порядъка на 9 градуса.

Нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...