култура 07 фев. 2018

Бургаски таланти взеха участие в международен конкурс

Article image
Петима ученици  от школите по изобразително изкуство към Центъра за подкрепа на личностното развитие – Бургас,  с ръководители  Пепа Ангелова и Христо Христов,  участваха с рисунки  в конкурса "Ликующий мир красок"- 2017 г. 

Събитието, което се проведе в руския град Ярославл, беше под  надслов "В хармония с природата". Конкурсът е посветен на годината на екологията.

Всички участници и техните ръководители получиха дипломи и благодарствени писма от председателя на журито и организационния комитет.

Участието на бургаските ученици е част от договорените прояви за  изпълнение на двугодишния  руско - българския проект "Културата в детския свят", в който са включени Центърът  за подкрепа на личностното развитие - Бургас  и Школата по изкуства "Е.М  Стомпелев" от град Ярославл.

По този проект предстои посещение на учители от ЦПЛР по изобразително изкуство, ръководители на танцови и музикални формации в Русия, провеждане на майсторски класове, изложби и концерти, а така също и младежки лагери на разменни начала.