различно 06 фев. 2018

Май всички живеем в зоопарк, от който дори лъвовете бягат

Article image
Долу горе така са изчезнали лъвовете от нашите земи. Животът им явно е станал непоносим тук и край. Стопили се яко дим. Като малките лъвчета от зоопарка в Разград Терез и Максуд. Не можахме да ги опазим и ги пратихме чак в Ниската земя, в Холандия, де. Пратихме ли ги или се отървахме от тях?

Признавам си, че не проумях какво точно стана с тези създания и каква беше драмата с тях, но явно случаят е бил сериозен и ужасно сложен, щом от небето, туй де…от върха на европредседателството се спусна с DEUS EX MACHINA самият премиер и разсече гордиевия възел и спаси лъвовете от…спаси ги от всички нас. 

Значи в Разград, този дом на орлите на Лудогорец, няма място за лъвове. Ама, то пък по тамошната трибуна „Мооооци, Мооооци“ и човеци  няма.

Излиза тъй, че в Отечеството любезно животът става все по-труден и за хора и за животни. Затова и хората и животните напускат в галоп и така се спасяват от… стабилността. 

Но, във всяко събитие може да се открие и нещо хубаво. Ако всички или поне почти всички българи избягат от България, то в нея няма да остане кой да създава корупция и корумпирани хора, нали така. 

А освен това поне един лъв все още е тук. Този върху нашия герб. Поне той не е изчезнал от зоопарка, в който живеем.

И за всички, които още са тук и понасят с лъвска сила екстрите в живота на средния българин, за всички тях вторникът ще донесе променлива облачност, борба с корупцията с променлив успех, относително високи температури от 9 градуса и относително ниска минимална заплата, слаб вятър, но и отслабнала контрабанда на цигари и големи надежди, че в някой ден тук ще става за живот и за лъвове и за хора и няма да се налага те да бягат по таз тежка чужбина.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов