култура 05 фев. 2018

Антони Георгиев показва 30 снимки, събрали красотата на Шотландия

Article image
Фотографът Антони Георгиев ще представи пред бургазлии 30 снимки, които са уловили величествения дух и красота на Шотландия.

Експозицията носи името "Горният път: Фотография от Шотландия" и ще бъде подредена в Културен център "Морско казино" от 9 до 18 февруари. На откриването ще бъде прочетено есе на българската писателка Капка Касабова.

Домакини на събитието ще бъдат британският посланик в България Н.Пр. Ема Хопкинс и Антони Георгиев.

Красотата на Шотландия е вдъхновявала поколения артисти и писатели. От исторически градове като Единбург до Каледонските планини, осеяни с приказни замъци и езера, картата на Шотландия е богата колкото културата ѝ и колкото забележителностите, които предлага на посетителите си.

Вгледайте се по-задълбочено и освен гайдите и уискито ще откриете една динамична страна, където посетителите могат да открият експериментална музика и театър, но и традиционните туийд и тартан. С тази изложба, британското посолство ще ви покаже както познати, така и неочаквани страни на Шотландия.

Антони Георгиев е фотограф, журналист и писател. Неговите фотографии са представяни в европейски и американски галерии. Когато не снима, Антони е главният редактор на англоезичното списание Vagabond, което се издава от 2006 г.
хгхк.jpg 97.57 KB