различно 03 фев. 2018

Вятър ще ни вее на бял кон и слънцето ще е в нашите коси

Article image
Задава се слънчева събота, което означава, че производителите на слънчева енергия още веднъж ще имат повод да поздравят сами себе си затова ,че преди време са инвестирали в соларни панели.

Ще има и доста силен вятър. Туй ще рече, че притежателите на ветрогенераторни паркове също ще си хвърлят шапките от радост, всъщност няма да ги хвърлят, за да не ги отнесе вятърът,  но ще бъдат радостни и доволни от това, че са инвестирали преди време в тази сфера.

И едните и другите обаче ще бъдат най-щастливи  от това, че с благословията на едни важни хора произведената им енергия се изкупува на преференциални цени и ни я продават на нас скъпо и прескъпо.

Ама, прави сте да кажете „Този серсемин вместо да се радва на хубавото време, гледа в канчето на производителите на електроенергия и поставя под съмнение енергийния микс“. Прави сте. По-добре да се радваме и да уважаваме успешните ни сънародници. И перчемът да ни се вее, ризата да ни се белее и нашият бял кон да процвилва възторжено. Само внимавайте конят да не струва над 500 000 лв, че прокуратурата проверява такива сделки.

Та, днес радостта ни ще се измерва с температури от 17 градуса в Бургас и в региона. За февруари това е като благословия.

Бъдете благословени и вие и нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов