култура 31 ян. 2018

Любо Нейков става "любима" на Станимир Гъмов в "Жена ми се казва Борис"

Article image
За пореден път бургаската публика ще има възможност да се посмее с хитовата комедия на Рафи Шарт „Жена ми се казва Борис”. 

Пиесата ще се играе на 2 февруари, в деня, който българската традиция е отредила за празник на мъжката рожба, а целият останал свят казва, че мъжът има право да бъде какъвто си пожелае. Та точно в този ден Станимир Гъмов и Любо Нейков ще влязат в ролята на мъж и… неговата жена. Точно така – Любо Нейков ще се окаже жената на Гъмов.

Представлението ще се играе от 19:00 ч. в залата на НХК. Постановката на театър "Мелпомена" гостува в черноморския град по покана на Маруся Русева и нейното „Арт Ателие”, което тази година празнува 7-ми рожден ден. 

Освен двамата обичани актьори на сцената ще излязат още Стефан Рядков, Петьо Петков – Шайбата, Жанина Дончева, Диана Любенова и Ертестина Шинова.

Всички те се озовават във водовъртеж от безумно смешни недоразумения, в основата на които стои една извънбрачна връзка.

И макар виновните за това да са само двама, потърпевшите се оказват много повече. Абсурдните ситуации се редят една след друга и добрите намерения на героите да излязат от заплетеното положение не помагат. В един момент всеки се оказва заплаха за всеки. Една жена губи мъжа си, друга любовника си, един мъж се чувства ту като рогоносец, ту като щастлив съпруг, друг вече не е наясно със сексуалната си ориентация.

Пиесата „Жена ми се казва Борис” не може да бъде описана с една дума. Тя е реална, абсурдна, експресивна, комична, изпъленена с обрати, с преливане от мъжки в женски образи и гарнирана със солидна доза ирония. Едно обаче е сигурно – публиката ще се смее от началото до края.

Режисьор на пиесата е Владлен Алекснадров, сценографията е на Петьо Начев, а костюмите са направени от Антония Попова и Алина Тютър.

Билети се продават на касата НХК. За повече информация : тел.0894/898-098-Маруся Русева – организатор.