различно 23 ян. 2018 2018-01-23 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBaXRIIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--54c392ea97d0be02f83ec7fea4de6611c0cc0ae7/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30176.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Корупцията по върховете се храни от глупостта по низините

Сутринта в един телевизионен блок казаха, че в  Канада заработил магазин без касиери. Всичко  в този търговски обект било електронно, т.е влизаш, взимаш си продуктите, излизаш, а разни умни джаджи ти взимат дължимите пари от банковата сметка.

И хората се прехласват на тази модерност.

Е, хайде сега. И ний сме дали нещо на света.  Наскоро в наше село  се случи нещо подобно, но с една банка. 

Едни хора влязоха в нея и си оставиха парите там, след тях пък други влязоха, взеха парите и излязоха. Разни умни устройства само отброиха колко пари са взети, има няма над 4 млрд лева. Модерна работа. 

Но докато от канадския магазин хората  излизат с торбички със стока ,от нашата банка някои са излезли с чували с пари. Тъй казват.

А най-интересното е това, че някои  от нашенските тарикати продължават да преджобват банката и активите и много след като тя вече е затворила. Сигурно защото са по-умни от умните устройства в канадския магазин.

Но честно казано едва ли можем да се гордеем с това.

Е, ако не е с това, ще е с онова.  Не трябва да губим надежда, а и все пак сме европредседатели.

Около предстоящия вот на недоверие заговориха, че имало корупция по върховете. Пък на нас като ни санираха блока  и се запушиха водосточните тръби и съседите на деветия етаж се наводниха. Чудя се това корупция по върховете ли е или обикновена некадърност. И докато се чудя, ми идва на ум, че корупцията по върховете се храни най-вече от глупостта по низините.

И ся кво да праа - както би казала Русата Златка в онази телевизионна реклама. 

Иначе днес максималните температури в Бургас и в региона ще достигнат 4 градуса. Ще бъде студено, но пък слънчево. Няма да вали, вятърът ще е студен, но пък за сметка на това слаб.

Е, нека е хубав денят ви.

Автор: Красимир Калудов 
Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...