различно 20 ян. 2018 2018-01-20 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZ001IiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--64b9358704089f180840e82c80a08020222e44f9/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30158.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Наборната комисия ще дири доброволци за армията с "Къде стеее, не ви виждамммм, ръцете горееее"

Канех се да бягам край плажа в ранни зори, но съвсем доброволно се обърнах на другата страна в леглото и продължих да спя.

Така пропуснах изгрева, а като гледам облаците и слънцето навън, усещам, че е бил прекрасен.

Долу горе така стоят нещата и с доброволната казарма, която иска да въведе министърът на войната ,пардон военният министър.

Замисълът е, ако някой младеж или девойка изведнъж усети неистово желание да сложи военната униформа, да може доброволно да отиде в казармата. 

То, това хубаво, ама както коментира един наблюдателен човек в Туитър, при условие че има 5000 незаети места за професионални военни, т.е 5000 свободни работни места със заплати, като как някой ще отиде безплатно в армията? 

При това положение членовете на армейските наборни комисии ще трябва да отидат някоя вечер в чалготеките, да грабнат микрофоните и да изреват със строг командирски глас: Къде сте доброволци? Не ви виждам, Ръцете горееее!!!

Така може и да хванат някой подпийнал доброволец за армията, а?

Министърът щял да осигури бонуси на доброволците….например да могат да влизат по-лесно в университет и да почват работа. Звучи благородно и атрактивно, ама проблемът е, че в момента местата в родните университети са повече от кандидат-студентите за тях.

Изобщо сложна материя е армията, не е за прости хора.

Аз се сещам как една вечер в нашето спално помещение на старшините школници нахлу дежурния офицер. Видя, че на масата сме разположили храна и …хм…напитки и със силно завален глас, възмутен ни каза

Не ви е срам. Ще ми пиете тук. Утре офицери ще ставате, войниците в боя ще водите!!!

Е, каза го много по-неразбираемо, защото беше употребил алкохол. Затова ние му козирувахме, поканихме го на масата и той седна и сподели с нас скромната ни подофицерска вечеря и …таквоз изпи няколко от нашите …хм…напитки.

Искам да кажа, че трябваше да реагираме бързо в тази сложна ситуация и решението и се оказа просто. Когато имаш чаша ракия, дай половината на своя офицер. Това е.

Аз искрено пожелавам успех на доброволната армия на министъра. Дано се случи, но все се сещам за една стара приказка „Безплатен обяд няма“ вечеря пък съвсем.

А сега ви оставям. Отивам да се радвам на слънцето, което прорязва купесто-дъждовните облаци в условията на 11 градуса максимални температури в Бургас и в региона.

Нека е хубав денят ви.

автор: Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...