различно 19 ян. 2018 2018-01-19 2020-03-26 https://www.burgas-reporter.comhttps://burgas-reporter.com/rails/active_storage/representations/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaHBBZzVIIiwiZXhwIjpudWxsLCJwdXIiOiJibG9iX2lkIn19--08a830d5f78e148187726e0a1de3a21f2c95829b/eyJfcmFpbHMiOnsibWVzc2FnZSI6IkJBaDdCam9MY21WemFYcGxTU0lNTkRBd2VETXdNQVk2QmtWVSIsImV4cCI6bnVsbCwicHVyIjoidmFyaWF0aW9uIn19--3b7d5ce51832c59b94b910e1c0fe2c5ac43fca4b/main_img_30147.jpg

Burgas Reporter Ltd.

Ураганният вятър нанесе ...нови обществени поръчки за ремонт

Несправедлив е животът .

Точно  премиерът обясняваше в Брюксел, че ей  с  тези две ръце е спасявал блатни кокичета и как в ей тези две ръце са мътели и са се излюпвали щъркелчета / цитирам по памет, ама може да бъркам/ и кажи речи по същото време ураган връхлетя  страната. Така бързо връхлетя, че дори кризисен щаб не можаха да му спретнат.

А с урагана долетяха тревожни телевизионни репортери и репортерки, които докато се вееха като прани гащи от мястото на събитието,  заявяваха непоколебимо „Ще продължаваме да следим случая“. Ей, да не си случай в тия времена. Винаги ще се намери някой репортер или репортерка да те следи. 

Плашещо ветровит беше вчерашният ден. Така каза една плашещо гримирана мома синоптичка по телевизията.

Този вятър направо ни разбишка. Литнаха покриви. Литнаха прозорци. Автобуси скачаха в дерета, а контейнери за отпадъци танцуваха по улиците. А уж на Атанасовден зимата вече си тръгвала . Да, бе да.Тя и корупцията  все си тръгва, но все си е тук.

А великият вожд и учител  обеща в Брюксел до две години да я прогони. Пък може и да не е обещавал. Как тъй се гони нещо, което го няма?

Може да ви звучи цинично, но случилото се изглежда по два различни начина в очите на две групи  хора.

След урагана едните виждат поражения, щети и загуба на пари, а другите виждат бъдещи обществени поръчки за ремонт и възстановяване и съответни печалби от изпълнението на тези поръчки. 

Като чуя обществена поръчка и си представям бояджии , които боядисват вход в жилищен блок с обикновена боя и с грапави валяци, така създават грапаво покритие върху стените, отчитат поставянето на декоративна мазилка, която е доста скъпа, а всъщност става дума за  много по-евтина обикновена боя. Хитрино, нали....пардон, хитро имах предвид, а не село Хитрино. Там в селото с обществените поръчки всичко си е наред. .

А иначе тя, зимата ще си отиде, ама корупцията в страната не бърза. Което е нормално.

Все пак корупцията в Отечеството любезно си има четири сезона. За какво и е да си тръгва при това положение? Да си тръгва зимата, която е само един сезон.

Но в днешния зимен ден освен на борбата срещу корупцията ще се радваме на слънце, максимални температури от 9 градуса, без дъжд и с умерен вятър.

Нека е хубав денят ви.

Автор. Красимир Калудов

Коментари

различно ...


култура ...


ориентири ...